Comunicació

Més de 50 ponents i 20 actes per a la Mobile Week Girona

Conferències, tallers i actes al carrer volen apropar les noves tecnologies a la ciutadania

Figueres, Llagostera i Riudellots de la Selva són les altres seus a la demarcació de la Mobile Week fins dissabte

El robot Misty, un robot únic a Catalunya que assisteix persones grans a partir del potencial de la tecnologia 5G, és l’encarregat avui de la inauguració de la Mobile Week Girona 2021. Durant dos dies s’ha programat la intervenció de més de 50 ponents i una vintena d’activitats amb el lema Tecnologia per a la ciutadania, amb el repte d’abordar les noves tecnologies des d’una perspectiva inclusiva i divulgadora per no ampliar les desigualtats ja existents del sistema. A Girona el gruix de les activitats, conferències i tallers tindran lloc avui i demà de les 9 h a les 14 h al Modern, l’equipament del carrer Nou del Teatre recentment inaugurat.

En aquesta edició, la Mobile Week Girona tindrà un format híbrid, pràcticament totes les activitats es podran seguir de forma presencial i en línia. En paral·lel a apartats més tècnics (enginyeria, ciències o matemàtiques), l’àmplia programació va adreçada també a tota la ciutadania de la ciutat i busca la participació dels centres educatius i de les activitats de lleure, com per exemple una trentena de casals d’estiu que participaran en reptes i jocs de pistes amb codis QR i telèfons mòbils.

Quatre seus gironines

Avui i demà a la plaça del Vi de Girona, de 10 h a 13.30 h, s’hi instal·laran taules de suport en l’ús de l’administració digital (IdCAT) i la realització de tràmits electrònics. A més de la capital de demarcació, Figueres, Llagostera i Riudellots de la Selva són les altres seus de la Mobile Week 2021 a les comarques gironines. La programació ( mweek.com ) en alguns d’aquests municipis s’allargarà fins dissabte. És el cas de Figueres, on s’ha enfocat la programació en les oportunitats de creixement del sector TIC i la possibilitat de potenciar les empreses tecnològiques impulsant la creació d’un hub tecnològic.

A la capital de l’Alt Empordà s’inauguren els actes aquest vespre (20 h, Auditori dels Caputxins), amb la conferència La tecnologia és cosa de dones? Fins dissabte –al mateix espai, a la biblioteca Fages de Climent o en una gimcana urbana per als joves–, se succeiran conferències i activitats dirigides, segons els casos, a sectors més professionals, gent gran o públic infantil.

A Llagostera els actes s’inicien avui amb una marató IdCAT mòbil al mercat. Demà al Teatre Municipal es faran dues conferències i dissabte hi haurà jornada de portes obertes al Centre de Recursos Tecnològics i dues ponències més. 

A Riudellots de la Selva demà a la Sala Polivalent a partir de les 10 h es duran a terme una conferència i un taller d’immersió en el món de les noves tecnologies per a tots els públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia