El Vendrell se suma al consorci de TDT amb Vilafranca però hi vol millores

El canal municipal de Reus prepara la graella però subcontractarà la producció

L'adhesió del Vendrell al consorci que gestiona el canal de TDT local on també hi ha tres municipis més de l'Alt Penedès (Santa Margarida i els Monjos, Gelida i la Granada) es va aprovar, de fet, l'any 2007, quan governava el PSC, però des de llavors van quedar pendents de resoldre les al·legacions presentades per Plataforma x Catalunya. Fins el ple celebrat el 24 de febrer passat, el govern ara de CiU no va resoldre les al·legacions i va aprovar l'entrada al canal compartit, fet que va provocar les crítiques dels socialistes, ara a l'oposició.

El regidor de Serveis, Jaume Domingo, fins i tot va reconèixer que l'entrada al consorci es produeix tot i que CiU continua estant en contra dels estatuts, que considera que creen un greuge comparatiu en perjudici del Vendrell. El govern, però, va detallar que té el compromís inicial dels representants de Vilafranca que es podran negociar millores, per la qual cosa «el millor era negociar-ho des de dins», segons Domingo. La regidora socialista Pepi Pérez va denunciar que el retard en l'entrada al consorci ha fet que la televisió local del Vendrell estigui emetent actualment per una «freqüència pirata».

Reus ja hi treballa

Des de l'Ajuntament de Reus, entretant, detallen que ja estan treballant en els continguts del canal que té atorgat, que potenciarà els temes educatius i culturals i serà «complementari a Canal Reus», que emet pel mateix múltiplex. Però el consistori té clar que no tindrà personal en plantilla (només un gerent, un director de continguts i un administratiu), sinó que subcontractarà productores que elaboraran els continguts. Assegura que opten per aquesta fórmula per «dinamitzar el sector de l'audiovisual».

L'inici de les emissions no es produirà fins almenys a final d'aquest any o principi de 2011, ja que està lligat a la instal·lació del Centre de Producció Audiovisual que se situarà a l'edifici polivalent del palau de fires i congressos del Tecnoparc, ara encara en construcció, i també «a les circumstàncies econòmiques», admeten. Tot i així, l'Ajuntament no descarta començar a emetre continguts del futur canal a través d'internet, coincidint amb la renovació del portal web. Un altre contratemps amb què s'han trobat ha estat la desaparició d'un dels operadors privats amb qui el canal de l'Ajuntament compartia múltiplex –Canal 45 TV–, reduint a tres el nombre d'operadors que han de pagar les despeses. La visita dels consellers del CAC a Reus va servir a l'Ajuntament per exposar-los aquesta situació i també per reiterar-los la intenció d'emetre un cop tinguin les instal·lacions, que van poder visitar.D'altra banda, ahir es van activar quatre centres emissors de TDT al Camp de Tarragona en el marc del programa Catalunya Connecta. Concretament, s'han emplaçat a Vallclara, Vallfogona de Riucorb, Pradell de la Teixeta i la Figuera.

TV Camp, des de Cambrils

Pel seu cantó, l'altra televisió pública amb llicència a la regió de Reus –TV Camp– segueix sent assumida només –des del 8 de desembre– per TV Cambrils, una de les tres que formen el consorci junt amb la de Vandellòs i la de la Selva, a banda dels ajuntaments de Riudoms i Mont-roig, i el Consell Comarcal del Baix Camp en representació de la resta de municipis. El consorci així ho va acordar –amb la condició que TV Cambrils també cobrís informacions d'altres municipis–, ja que van veure que no arribaven a temps a l'apagada analògica per posar-se d'acord en l'estructuració interna –tant en l'apartat de treballadors i sous com de disseny de producte– de la futura televisió comarcal. Mentrestant, televisions locals com la de la Selva segueixen emetent en analògic.

Transició tranquil·la

S.C

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Ramon Font, va expressar ahir a Tarragona el seu convenciment que «la televisió de proximitat es presenta de la millor manera», tot destacant la «bona sintonia» entre les dues demarcacions tècniques, les de Reus i Tarragona. El CAC, però, no es va voler referir als problemes que estan tenint diversos municipis del Camp i l'Ebre, entre els quals Calafell, Passanant i Belltall, Llorac, Vilalba o Arnes, que no reben bé el senyal de la TDT des de l'apagada analògica. «Això és responsabilitat directa de la Generalitat i estem convençuts que el govern té mecanismes per solucionar-ho», diu Font. La consellera Dolors Comas va admetre pel seu cantó que «tot i la transició tranquil·la, hi ha incidents perquè dels diferents operadors públics i privats que van demanar llicència encara no sabem el nombre exacte que es mantindran». En aquest sentit, Comas va explicar que, de moment, a tot Catalunya, ja s'han retornat set concessions per part de quatre particulars, tot recordant que «hi ha operadors que encara no han arrencat». Pel que fa al Canal 45, que emetia des de Reus i l'any passat va rebre una sanció perquè oferia pornografia en horari protegit i continguts per a adults en horari infantil, el CAC va aclarir que el procés sancionador continua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.