Comunicació

Mor Lolo Rico, directora del mític programa ‘La bola de cristal’

La periodista i realitzadora de TVE, i directora de l’històric programa La bola de cristal, María Dolores Rico Oliver, coneguda professionalment com a Lolo Rico, ha mort aquest dissabte a la nit a Sant Sebastià, segons ha informat l’Acadèmia de Televisió a Twitter .

Lolo Rico, de 84 anys, havia rebut nombrosos reconeixements pel treball d’aquest programa revolucionari, que va encarnar l’edat d’or del pop espanyol i en què van ser presents l’estètica i la música dels vuitanta.

Pel programa, emès els dissabtes al matí per TVE de 1984 a 1988, van passar personatges de la coneguda com a ‘movida’ madrilenya i una marioneta es va convertir en ídol dels adolescents de l’època, la Bruja Avería .

La bola de cristal va ser una idea original de TVE, de la qual Lolo Rico en va ser la coordinadora. Era hora i mitja de programa dividit en tres parts: ‘Electroduendes’, amb personatges com la Bruja Avería (a qui va posar veu Matilde Conesa), el Hada Truca o el Hada Vídeo; ‘Librovisor’, amb la qual s’acostava als més petits a la lectura, i ‘La cuarta parte’, per la qual van passar Alaska, Pedro Reyes, Javier Gurruchaga, Anabel Alonso i Pablo Carbonell.

La música va ser una part fonamental del programa: José María Cano, de Mecano, va posar música a la sintonia del programa amb la cançó Abracadabra, interpretada per Alaska, i Vacaciones infernales, que cantava també l’actual líder de Fangoria; la de Los Electroduendes la cantaven les marionetes.

Però la banda sonora del programa va ser molt variada: hi havia flamenc amb Pepe de Lucía i temes ja clàssics com No se ría, de Santiago Auserón, que va compondre també La bola de cristal per a Alaska, Homes G, Loquillo i Burning.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia