Comunicació

Més del 85 % dels catalans utilitzen Internet

El creixement de les persones que utilitzen la xarxa ha estat del 5,2 % el 2018

A partir dels 55 anys disminueix l’ús de la xarxa, segons un estudi del Consell de Treball, Econòmic i Social

El percentatge de persones d’entre 16 i 74 anys que utilitzen Internet habitualment segueix augmentant i suposa ja el 85,1% de la població a Catalunya, segons el Consell de Treball, Econòmic i Social.

L’últim estudi assenyala que el 2018 un total de 4.704.114 persones a Catalunya han utilitzat Internet almenys una vegada per setmana.

El creixement de les persones que utilitzen aquesta xarxa ha estat d’un 5,2% a Catalunya i del 16,5% al conjunt de l’estat espanyol entre 2017 i 2018. El percentatge de persones que utilitzen Internet a tot l’Estat és del 82.5%.

Les dades han reflectit una bretxa digital a partir dels 55 anys, quan disminueix l’ús d’Internet. És per aquest motiu que el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya ha destacat la importància de les polítiques digitals per millorar aquesta situació.

Per gènere, a l’estudi s’observa una aproximació de les taxes d’utilització entre homes i dones.

En relació amb l’hàbitat, a nivell estatal es percep una disminució de l’ús d’Internet a mesura que es redueix la dimensió dels municipis. Aquesta circumstància no es dona a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia