Comunicació

‘La Marató’ suma més de 6 milions d’euros per lluitar contra les malalties minoritàries

La gala solidària de TV3 i Catalunya Ràdio recull fins a dos quarts de dotze de la nit 6.372.788 euros

La iniciativa solidària arriba a la seva 28a edició amb un programa més itinerant que mai, amb platós a Tàrrega, Olot, Reus i Barcelona i un de mòbil que recorre el país amb Quim Masferrer a bord

El marcador de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio suma fins a dos quarts de dotze de la nit d’aquest diumenge més d’4,7 milions d’euros (4.786.934 euros) per lluitar contra les malalties minoritàries.

La gala solidària impulsada per la televisió pública catalana arriba aquest any a la seva 28a edició sota el lema Minories que fan una majoria i amb un programa més viatger que mai. L’actor Quim Masferrer condueix La Marató a bord d’un autocar que ha sortit aquest matí de Sant Joan Despí i el portarà a Olot, Tàrrega, Reus i, finalment, al Casino L’Aliança del Poblenou. Els periodistes Jordi Basté (Olot), Mònica Terribas (Tàrrega) i Josep Cuní (Reus) són els copresentadors que l’esperen a les diferents seus simultànies de la gala d’aquest any. Masferrer recorrerà aquest diumenge uns 500 km amb el seu “plató sobre rodes” per anar als diferents punts del programa a conèixer “la gent que fa possible La Marató”.

Amb motiu de La Marató hi ha previstes més de 3.600 activitats repartides en 729 municipis d’arreu del país, des de xocolatades solidàries fins a partits de futbol repartides en 729 municipis.

La iniciativa solidària vol està dedicada aquest any als projectes de recerca dedicats a lluitar contra les malalties minoritàries. Com en altres edicions, el prorgama presenta casos particulars de persones que pateixen una malaltia rara i té la col·laboració de nombroses entitats socials i cíviques que organitzen nombroses activitats per recaptar diners.

La majoria de les aportacions econòmiques es fan per telèfon, a través del número 900 21 50 50. Més de 3.400 voluntaris, persones anònimes i també de ben conegudes, atenen les trucades dels espectadors.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i els membres del govern participen també aquest any a La Marató des de diferents punts d’atenció telefònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia