Comunicació

Sanchis i Gordillo deixen de dirigir TV3 i Catalunya Ràdio

Comença l’interintage als mitjans de comunicació públics de Catalunya. El Consell de Govern de la CCMA ha publicat avui les bases per a la convocatòria del procediment de selecció de candidats als càrrecs de director o directora de TVC i Catalunya Ràdio, que haurà de quedar resolt abans del 30 de setembre. Amb la publicació es fa oficial el relleu dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament i també els caps d’informatius de TVC, David Bassa, i de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, a qui se’ls hi han assignat noves funcions.

Fins que es resolguin els concursos, les direccions dels mitjans de ràdio, televisió i digitals quedaran delegades en els adjunts actuals a la direcció. Concretament, Sígfrid Gras a TV3, Jordi Borda a Catalunya Ràdio i Geni de Vilar a Mitjans digitals.

Les bases publicades pel concurs regulen que, per primera vegada, la designació de les persones al capdavant de les direccions de ràdio i televisió de la CCMA es faci com a resultat d’un procés de selecció públic i obert, tal com preveu la llei de la CCMA en la darrera modificació de novembre del 2019.

Entre els requisits i el perfil que es demana a les candidatures, destaquen estar en possessió d’una titulació oficial universitària superior, disposar de més de cinc anys d’experiència directiva i/o de gestió als mitjans de comunicació i/o en el sector audiovisual i/o en indústries creatives; així com tenir coneixement de les llengües oficials de Catalunya i de l’anglès, amb nivell alt de comprensió i de parla.

També s’exigeix un projecte com a proposta de model estratègic i d’objectius per a l’organització, la gestió i l’actuació del mitjà, d’innovació i de transformació digital.

Davant el cessametn de Vicenç Sanchis i Saül Gordillo, el Consell de Govern de la CCMA ha expressat el seu “agraïment per la seva tasca i per l’impuls donat en la seva etapa de direcció”.

Tant Sanchis com Gordillo continuen com investigats en la causa del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona sobre la organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Tots dos ho estan per haver difós l’anunci que convocava la ciutadania a votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia