Comunicació

Estats Units

Denuncien que ‘The New York Times’ discrimina els empleats no blancs

El sindicat de premsa NewsGuild assegura que durant anys ha avaluat diferent i pagat menys a negres, asiàtics i hispans

L’estudi constata que el 90 % dels professionals que van rebre les qualificacions més altes el 2020 eren blancs

Els treballadors no blancs del diari  nord-americàThe New York Times han rebut“durant anys” una avaluació de treball més baixa, cosa que s’ha traduït en menors compensacions econòmiques, segons ha denunciat aquest dimarts el sindicat de professionals de premsa NewsGuild.

L’organització ha publicat avui un estudi que es basa en dades proporcionades per la mateixa empresa. “El 2021, ser hispà va reduir les probabilitats de rebre una puntuació alta en aproximadament un 60 %, i ser negre va reduir les possibilitats d’obtenir avaluacions o puntuacions altes en gairebé un 50 %. Els asiàtics també tenien menys probabilitats que els empleats blancs d’obtenir puntuacions altes”, detalla l’informe.

L’any passat el diari va determinar la suma de les bonificacions –que poden suposar un important percentatge sobre el salari bàsic- basant-se precisament en aquestes puntuacions de les avaluacions de treball.

Les dades del 2021 apunten que el 32 % dels treballadors blancs afiliats a NewsGuild van rebre les qualificacions més altes en una de les dues categories principals, en comparació amb el 21 % dels hispans i el 18 % dels negres. No obstant, només el 25 % dels blancs membres del sindicat van rebre una de les dues qualificacions més baixes, en comparació amb el 49 % dels hispans o llatins i el 36 % dels negres.

“Dit d’una altra manera: els empleats afroamericans van representar el 10 % del total del gremi el 2021, però van rebre gairebé el 18 % de les qualificacions inferiors a «compleix parcialment amb les expectatives» atorgades aquell any, i només el 6 % de les millors qualificacions”, remarca l’estudi, que recull la informació d’aproximadament 1.000 empleats de The New York Times.

L’estudi assenyala que entre les 50 persones que van rebre les avaluacions més altes el 2020, aproximadament el 90 % d’elles van ser blanques i no hi va haver cap afroamericà.

“Els membres del gremi que creien que les seves contribucions no van ser qualificades de manera justa en el procés de revisió han dit que se senten desmoralitzats i alienats, un resultat perniciós quan The New York Times intenta reclutar i retenir una força laboral diversa”, apunta l’anàlisi.

La portaveu del rotatiu, Danielle Rhoades, no ha desmentit les conclusions de l’estudi, i ha assegurat que el diari està avaluant aquesta informació. “Tenir un sistema d’avaluació d’acompliment equitatiu és una de les eines més importants que tenim per assegurar-nos que estem desenvolupant i donant suport al creixement dels nostres empleats de manera justa”, ha indicat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia