Comunicació

Una periodista iraniana empresonada guanya el Premi al Coratge de RSF

Mstyslav Txernov i Evgeniy Maloletka són reconeguts amb el Premi a l’Impacte per la seva cobertura del bombardeig de Mariúpol

El periodista marroquí Omar Radi, també empresonat, rep el guardó a la Independència per les seves investigacions sobre afers sensibles

La periodista iraniana Narges Mohammadi, els ucraïnesos Mstyslav Txernov i Evgeniy Maloletka, i el marroquí Omar Radi han rebut aquesta nit els premis de l’organització Reporters Sense Fronteres (RSF).

En la cerimònia de la 30 edició dels Premis a la Llibertat de Premsa, celebrada a París, l’organització ha guardonat els professionals i els mitjans que han realitzat una “contribució excepcional a la defensa o la promoció de la llibertat de premsa arreu del món”, segona assenyala RSF EN un comunicat.

Mohammadi, una periodista iraniana empresonada diverses vegades al seu país, ha estat guardonada amb el Premi al Coratge per la seva “lluita incansable en defensa de la llibertat de premsa i els drets humans”.

Fins i tot des de la presó, Mohammadi ha informat sobre la “lamentable” situació dels reclusos a l’Iran, ja que ha escrit desenes d’articles des de la presó. A més, RSF recorda que la periodista ha estat maltractada i torturada tot i patir problemes cardíacs.

Txernov i Maloletka, els únics reporters que van documentar durant tres setmanes el bombardeig de la ciutat ucraïnesa de Mariúpol han guanyat el Premi a l’Impacte.

Finalment, Omar Radi, un periodista marroquí que també està actualment empresonat després d’haver patit assetjament judicial pel seu treball d’investigació d’afers sensibles vinculats a la corrupció, ha rebut el Premi a la Independència.[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

La productora d’‘Eufòria’ nega el plagi

Barcelona
COMUNICACIÓ

Els creadors d’OT acusen Eufòria de ser un plagi i envien TV3 als tribunals

Barcelona
COMUNICACIÓ

Homenatge pòstum a Joanna Fernández, directora de Ràdio Blanes durant 25 anys

BLANES
Memòria Democràtica

L’exèrcit oblidat de Capa en seixanta fotos

fotografia

Homenatge al fotoperiodista Miquel Ruiz a la Casa de Cultura

Comunicació
TV3 recorre als ‘talent show’ per recuperar el públic jove

Influents i en català

Barcelona
Televisió
Torna el ‘Talent show’ musical d’èxit

‘Eufòria 2’: Els setze del patíbul

Barcelona

La salut sexual i reproductiva, a la Marató

Barcelona

Nou ordre i més aposta pels temes propis a El Punt Avui

girona