Comunicació

Un laberint de guerra, feixisme, memòria i crisi

La Setmana dels Rahola porta Emilio Morenatti, Manel Alías, Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra

El laberint de l’actualitat és el títol de l’11a Setmana dels Rahola, la programació d’activitats organitzades per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, al voltant dels premis Carles Rahola de Comunicació Local, que es lliuraran el dimarts 21 de febrer a l’Auditori de Girona. Per ajudar la ciutadania a no perdre’s en el laberint cada vegada més complex de l’actualitat, s’ha convidat a participar en les cinc converses de la Setmana, que tindran lloc del 4 al 18 de febrer a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i a la Biblioteca Pública Carles Rahola, cinc destacats professionals de la comunicació: Emilio Morenatti, Manel Alías, Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra. La presentació de la Setmana va tenir lloc ahir a la Diputació, amb el seu president, Miquel Noguer, i el dels periodistes gironins, Jordi Grau, acompanyats per M. Àngels Prat, directora de la Carles Rahola.

La primera sessió tindrà lloc dissabte, 4 de febrer, a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona (12 h) i, titulada Més que mil paraules, serà una conversa entre el fotoperiodista Emili Morenatti (Saragossa, 1969) i la periodista de TV3 Sion Biurrun. Morenatti ha cobert conflictes armats a tot el món durant trenta anys de professió, i ha obtingut premis tan prestigiosos com ara el World Press Photo i el Pulitzer. Aquest acte s’ha hagut d’avançat justament perquè Morenatti tornarà després a Ucraïna, amb motiu del primer aniversari de la guerra.

La invasió russa d’Ucraïna centrarà també la segona sessió, que protagonitzarà el dilluns 6 de febrer, també a la Casa de Cultura (18 h), Manel Alías (Berga, 1977), enviat especial de TV3 i Catalunya Ràdio a Ucraïna, que acaba de rebre el Premi Nacional de Comunicació. En la sessió Des de Rússia amb dolor, Alías conversarà amb la periodista Marta Costa-Pau.

El cicle continuarà el dilluns 13 de febrer, a l’Auditori Enric Mirambell de la biblioteca Carles Rahola (18 h), amb la periodista gironina Alba Sidera (Girona, 1979), corresponsal d’El Punt Avui a Itàlia i el Vaticà i especialista en la nova extrema dreta o el Feixisme persistent, com es titula un dels seus llibres. En la sessió Repetir la història: el feixisme a la cantonada Sidera parlarà amb el periodista Salvador Garcia-Arbós.

En la quarta sessió, que tindrà lloc el 16 de febrer també a la Carles Rahola (18 h), Eloi Vila (Barcelona, 1972), popular pels programes El cotxe i Quanta guerra!, farà un Viatge a les trinxeres per parlar de la influència de la memòria democràtica en l’agenda política i l’actualitat, en una conversa amb la periodista Clara Vicenç, de Televisió de Girona.

La Setmana dels Rahola es clourà el dissabte 18 de febrer a la Casa de Cultura (12 h). L’economista Santiago Niño Becerra (Badalona, 1951) parlarà amb la periodista Teia Bastons sobre Com sobreviure (o no) a la crisi econòmica. Dues exposicions fotogràfiques, Pablito, una visió propera, a la biblioteca Carles Rahola (1 a 28 de febrer) i RaholaFoto2022, a la Casa de Cultura (13 a 28 de febrer) completen la programació .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia