Comunicació

La televisió pública canadenca deixa Twitter per l’etiqueta de mitjà finançat pel govern

La cadena lamenta que l’etiqueta soscava “falsament” la seva professionalitat i independència periodística

Altres mitjans públics, com la BBC o l’NPR, han protestat per la nova classificació

La radiotelevisió pública del Canadà (CBC/Radi-Canada) ha anunciat que suspèn de manera indefinida la seva activitat a Twitter com a resposta a la decisió de la xarxa social d’etiquetar aquest mitjà com a “finançat pel govern”.

“El nostre periodisme és imparcial i independent. Suggerir el contrari és fals. És per això que suspenem les nostres activitats a Twitter”, ha justificat la cadena en un missatge a la mateixa xarxa social.

El portaveu de la corporació pública, Leon Mar, ha lamentat que Twitter “soscavi el rigor i professionalisme del nostre treball en permetre que la nostra independència es descrigui falsament d’aquesta manera”.

“En conseqüència, posem en pausa la nostra activitat al nostre compte de Twitter corporatiu i a tots els comptes de notícies relacionats amb CBC i Radio Canada”, ha afegit Mar, segons un comunicat difós per l’ens audiovisual. Això inclou també tots els comptes dels programes de ràdio i televisió de CBC, els de CBS Sports, i els regionals.

En la mateixa línia, l’editor en cap de la CBC, Brodie Fenlon, ha defensat que “la nostra independència periodística és la pedra angular d’allò que som com a emissora pública”.“Insinuar el contrari és inexacte i fals”, ha reblat.

La nova política de classificació de Twitter defineix els mitjans de comunicació públics com a “emissaris” dels governs, que en proporcionen “part o la totalitat del finançament”. Segons l’empresa d’Elon Musk, els governs “poden tenir diferents graus d’implicació” pel que fa al “contingut editorial” d’aquests canals.

La classificació dels comptes de la CBC com a mitjà finançat pel govern es produeix arran d’una petició del líder del Partit Conservador del Canadà, Pierre Poilievre, que ho va demanar directament per carta al propietari de la xarxa, Elon Musk, amb l’argument que la cadena “desinforma i manipula” els canadencs a favor del govern.

Poilievre ha celebrat que Twitter hagi atès la seva petició i ha afirmat que “ara la gent sap que [la CBC] és propaganda del primer ministre, [Justin Trudeau], no notícies”.

Altres mitjans de comunicació públics han protestat per haver estat classificats com a “finançats pel govern” en les últimes setmanes, com la britànica BBC o les nord-americanes National Public Radio (NPR) i Public Broadcast System (PBS).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia