el reportatge

Llibres, roses i TDT

El Garraf estrena les emissions en televisió digital terrestre recordant els inicis dels dos canals comarcals

Tres, dos, u, zero! Els sis alcaldes del Garraf van prémer el botó que simbòlicament iniciava les emissions del canal públic comarcal a través de la televisió digital terrestre; les emissores de ràdio locals de Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles també poden escoltar-se a la TDT.


Abans de fer un pas endavant sovint cal mirar enrere; treure la pols, si cal, de cintes antigues per redescobrir les primeres cares que van gosar entrar a casa a través de la televisió per explicar les notícies més pròximes, sent conscients que no rebrien peticions d'autògrafs dels espectadors, sinó, com a molt, alguna mirada encuriosida. Aquelles cares van passar de llegir el guió de l'informatiu sobre la taula, a mirar-nos fixament als ulls; a canviar d'estudis, de companys o de programes; i a ser substituïdes per moltes altres cares. Dijous, a l'auditori de Neàpolis, l'entrada en la televisió digital terrestre de Canal Blau i Maricel Televisió va permetre recordar els orígens de dos canals nascuts fa gairebé vint anys, i deu, respectivament, amb una vocació de servei local que s'ha estès a l'àmbit comarcal, i que ja poden sintonitzar-se al canal 30 de la TDT.

A dalt de l'escenari, els alcaldes del Garraf van pronunciar el compte enrere i van polsar el botó que va iniciar les emissions digitals. Amb aquesta nova etapa la televisió pública del Garraf guanya espectadors –de 100.000 passa a 350.000–, ja que a municipis com ara Olivella i Canyelles hi ha recepció. «Olivella no ha tingut mai una bona recepció analògica, esperem que amb l'entrada en la TDT se solucionin aquests problemes», va assegurar l'alcalde d'Olivella, Joaquim Mas, que va recordar que actualment només un 50% del municipi rep el senyal de la televisió digital. «Obrir el coneixement dels ciutadans de tot el Garraf» és el que permetran les emissions en TDT del canal públic del Garraf per l'alcalde de Canyelles, Xavier Robert. L'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, va destacar la satisfacció del municipi per participar en el projecte. «Ja fa temps que estem fent serveis d'àmbit comarcal en àmbits com ara l'educatiu i el sanitari, i ara ho farem en el de la comunicació», va dir l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco. El mateix esperit comarcal va defensar l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, que va destacar que per al municipi «és molt important treballar en projectes comuns, i aquest és vital per a la comarca». «Estar a prop del que interessa a la gent» és un dels reptes de la televisió comarcal per a l'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, que aposta per «seguir treballant en una major complicitat» a escala comarcal. Tant el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, com el representant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya Esteve Orriols van felicitar els ajuntaments pel procés seguit a l'hora de posar en marxa les emissions en TDT. Com que tot el que avui és nou demà, o demà passat, ja serà vell, de ben segur que la televisió digital deixarà de ser sinònim de noves tecnologies d'aquí a un temps i donarà pas a una altra amb molts més avantatges... Llavors, també caldrà fer memòria d'un 23 d'abril –ara, proper, llavors, nostàlgic– que per un any el Garraf no només ha dedicat a les roses i als llibres, sinó també a la TDT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.