Comunicació

La mirada

Marcos López

Sap injectar credibilitat i serietat a allò
que explica

D'entre l'estol de presentadors dels incomptables informatius que habiten avui en dia a la nostra graella televisiva, n'hi ha un que brilla amb llum pròpia i de qui els volia parlar des de ja fa un temps. Marcos López –el presentador del Telediario de Televisió Espanyola– és, de llarg, el millor de tots. Ja m'hi vaig fixar quan estava a l'equip d'esports de Canal Plus i ja llavors m'agradava molt. Té una presència impecable, una locució clara, seriosa, justa i versemblant. Sap injectar credibilitat i serietat a allò que ens explica i posseeix un verb concís i contundent. Sap emmotllar-se als diferents registres depenent del tema de les notícies. No és gens monòton ni monocord amb l'entonació del discurs i mai, absolutament mai, dóna la sensació d'estar llegint el text al teleapuntador. Si s'ha de permetre algun moment de distensió –per exemple amb el presentador de la secció d'esports– ho fa i no resulta capritxós ni molest com passa amb tants altres pesats que es pensen que fan gràcia. L'altre dia ens explicava les hores decisives del conflicte a Líbia i vaig trobar admirable la seva capacitat per fer-se entendre, per ser clar sense caure en un didactisme excessiu.

Acostumat a presentadors graciosets, incapaços de no entrebancar-se cada dues frases, obligats a relatar frivolitats i intranscendències, avorridots, apegalosos, emfàtics... és un gust deixar-se portar pel bon ofici de Marcos López. Ah, a més a més, i segons m'explica una font ben informada, és del Barça!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.