Comunicació

Campanya per a rebre “tota la TDT catalana” a la Catalunya Nord

La campanya a favor de recepció total de la TDT catalana arreu de la Catalunya Nord demana d'enviar cartes a la direcció de Televisió de Catalunya

Una nova mobilització ha estat iniciada per a rebre tots els canals de la TDT catalana a totes les comarques de la Catalunya Nord. "Per definició la Televisió de Catalunya hauria de ser la televisió dels catalans, de tots els catalans. Malauradament no és així. Hi ha un tros de Catalunya que no rep o rep malament TVC, és el tros de Catalunya sota administració francesa, volem parlar de la Catalunya nord”, així comença la lletra adreçada a la directora de Televisió Mònica Terribas que els organitzadors de la campanya demanen de signar a particulars i associacions. Entre els primers promotors hi ha el partit polític Unitat Catalana, l'associació Aire Nou de Bao o l'ACE de la universitat de Perpinyà (Associació Catalana d'Estudiants).

L'any passat una campanya similar va aconseguir que es rebin, amb molt poca potència, quatre canals numèrics en català en certs sectors de la plana del Rosselló. Ara la nova campanya demana rebre la totalitat de l'oferta televisiva de TVC, aprofitant la imminència d'un acord dels estats espanyol i francès sobre freqüències televisives transfrontereres. La lletra adreçada a Terribas conclou "l'estat francès priva els nord-catalans i la llengua catalana de drets i llibertats, la Generalitat de Catalunya permetrà que se'ns privi també de la televisió?".

Es pot trobar més informació sobre aquesta campanya al web www.catnord.cat/18tdt-muxc2.cfm



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.