Comunicació

La mirada

‘Via llibre'

L'espai té una excel·lent factura visual i és d'allò més dinàmic

Tenia ganes, moltes ganes de veure Via llibre, el nou programa literari del 33. Ja m'havien advertit que no tenia res a veure amb L'hora del lector i, efectivament, així ho hem pogut comprovar. L'espai té una excel·lent factura visual i és d'allò més dinàmic. Es nota un claríssim distanciament de la proposta d'Emili Manzano, que permetia un aprofundiment major i estimulava les neurones i les ganes de llegir d'una manera més intensa. Caldrà que ens acostumem a aquest format més immediat, més telegràfic, bastant menys suggeridor.

Per al primer dia ens van servir un complet informe sobre els nous hàbits de lectura que està comportant el llibre electrònic. Van fer aportacions interessants –la conjunció entre literatura i videojoc– i d'altres força menys rellevants –l'entrevista a una bibliotecària jubilada de Sant Julià de Vilatorta–. La conversa a dues veus és un format molt atractiu, però trobo que en van abusar una mica, perquè si tens poc temps (30 minuts) utilitzes molt poc material i tot just pots fer un parell d'apunts, quasi sempre esquemàtics.

El que més em va agradar va ser la intervenció de la Júlia, una noia de 14 anys que ens va parlar de la seva afició als llibres de la saga Crepuscle. Vaig quedar fascinat per la seva naturalitat i el seu magnetisme amb la càmera. Parlava com si hagués fet televisió tota la seva vida. Que algú li faci un càsting immediatament, sisplau.

Com sempre dic, continuarem atents a Via llibre, un programa de llibres a la televisió pública és una necessitat i també un regal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.