Comunicació

l'entrevista

“Apostem per una nova cultura alimentària”

El títol ja és tota una declaració d'intencions. Com va sorgir el projecte?

Tant l'Adam [Martin] com jo feia molts anys que treballàvem a la ràdio i a la tele divulgant temes de nutrició i salut, però quedàvem una mica a mitges perquè a vegades no hi ha prou minuts o no hi ha prou sensibilitat pels temes. Teníem la necessitat d'explicar que hi ha una manera de cuidar-se millor, i ho volíem fer des d'un punt de vista periodístic, amb un mitjà seriós, rigorós i alhora molt atractiva. Ho havíem de fer de manera que fos llaminera per a la gent: amb entrevistes a gent coneguda que es cuida, columnes d'opinió, reportatges... i sense etiquetes, ni prohibicions; tot en positiu. Que tinguis la informació i puguis decidir.

A internet, hi circula molta informació, sovint no contrastada, sobre salut i nutrició. Faltava una finestra així en català?

Sí, però ni en castellà hem trobat un web que sigui com el que oferim, justament per això, perquè hi ha molta informació, i no sempre rigorosa i ben explicada. Apostem per una nova cultura alimentària, amb la qual molta gent potser no estarà d'acord, però no enganyem. Ens han enviat molts correus demanant-nos dietes; no és el concepte del nostre web. No donem dietes, defensem cuidar-se per tenir bona salut, el que et portarà a estar en millor forma física: et trobaràs millor, físicament i emocionalment, si menges el que has de menjar. Tot el que mengem s'acaba reflectint en el nostre cos i en la nostra manera de ser. Fa anys que funcionem per inèrcia amb conceptes erronis.

Al web també hi ha un receptari.

A les receptes de la Montse Vallory, que és un referent en cuina sana i natural, hi incloem els apunts nutricionals i energètics que té allò que t'estàs menjant. La gent només es fixa en les calories i és molt important també com menges: què estàs fent, com mastegues, si és per dinar o per sopar... Fem una fusió dels coneixements de la medicina tradicional i l'oriental; agafem el millor de totes dues i no n'excloem res, i per això anotem els apunts energètics, que és com se't posa. Era important incloure receptes perquè volem fer tot el circuit: des que es cultiva, en quines condicions, apostem sempre per l'ecològic, sense pesticides, de proximitat, cultivat en el nostre clima i temperatura, i per tant el nostre cos demanarà allò cultivat en el nostre clima, i seguir tot el procés amb els intermediaris, on ho compres i a quin preu. I també, molt important, com ho cuinem.

Ha pensat adaptar-ho per a televisió?

Quan ens vam associar amb l'Adam va ser per divulgar-ho de moltes formes. Ara bé, fins que la societat no faci el canvi de mentalitat és complicat. Volem ser molt independents, i amb la publicitat som molt rigorosos i coherents, i si no creiem en el producte mai posarem cap anunci. Direm coses que a grans empreses no els agradarà sentir, i això fer-ho en la televisió, que es mou en els paràmetres d'anunciants, no és gens fàcil.

L'especialització en salut i ciència és una sortida professional per als periodistes?

Informar sobre salut és d'una gran responsabilitat, no podem donar consells alegrement; som periodistes. A la revista digital tenim la sort de tenir una gran bossa d'experts, però vigilem el que diem. Sí que cal que hi hagi especialització, però també és veritat que estic una mica desolada en aquest sentit. L'especialització és una cosa molt quimèrica i no sé si hi ha sortida, per trobar feina, si és que no te la inventes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.