Sant Celoni demana solucions per eliminar les zones fosques de recepció de la TDT

Deulofeu reconeix que els va sorprendre saber que estaven inclosos en la part del Vallès Oriental que es quedarà sense televisió analògica a partir del 30 de juny: «Sorprenentment se'ns va comunicar el 19 de maig que el dia 30 s'apagava el senyal analògic. Ja vàrem avisar que Sant Celoni, així com Santa Maria de Palautordera, tenen diverses zones fosques que es quedarien sense televisió, i que aquesta qüestió s'havia de resoldre». Creu que el problema «està en vies de resoldre's», però també lamenta que encara no s'hagi trobat una solució.

Quin és el problema de Sant Celoni? Deulofeu ho explica: «Rebem el senyal des del repetidor de Santa Helena, que està al Montseny. Però hi ha unes zones que estan d'esquena i enfoquen cap al repetidor del Corredor-Montnegre, situat a la zona de Canadà Park, que no emet en TDT.» La solució passaria, doncs, perquè aquest darrer s'adaptés al format digital. «És la millor solució», destaca l'alcalde, que també critica que se'ls havia confirmat que hi hauria senyal de TDT pels dos repetidors.

Un dels veïns afectats és en Josep Maria Saula, que viu al carrer Canigó de Sant Celoni. Explica que «quan fa mal temps» perden la recepció d'un grapat de canals, i reconeix que aquesta situació els té «una mica enfadats».

Deulofeu creu, d'altra banda, que al problema dels repetidors se li ha de sumar l'actuació de l'administració: «Veiem que no han fet allò que ens van dir que farien. A més, la informació a la ciutadania no està arribant, i si ho fa és gràcies als municipis, que no som els encarregats de l'apagada». I afegeix: «Van dir que es veurien uns missatges per la televisió en els quals s'avisaria de l'apagada, i que servirien perquè la gent fos conscient de què passarà. No ens consta que es vegin a la nostra ciutat».

Finalment, Deulofeu nega que estiguessin informats de la data de l'apagada des de fa anys. Explica que la data exacta se'ls hi va comunicar a finals de maig en una reunió amb altres municipis de la zona i representants del Ministeri d'Indústria del govern de l'estat espanyol, i que fins aquell moment només sabien l'any.

Pel que fa a possibles solucions, Deulofeu explica que s'està treballant amb tècnics de la Generalitat per saber quan poden modificar el repetidor de Canadà Park.

Els problemes a Sant Celoni no són els únics del Vallès Oriental amb la TDT. Tot i que la comarca compta amb tres fases diferents (que finalitzen el 30 de juny, el 31 de desembre i el 3 d'abril de l'any que ve) i es preveu que tothom pugui veure la televisió digital, encara hi ha moltes localitats, sobretot la zona del Baix Montseny, on encara no reben correctament la senyal de la TDT. Un dels exemples més clars és precisament el Montseny, on bona part del territori es troba en alguna d'aquestes zones sense cobertura. Tot i això, des d'aquesta i la resta de localitats afectades s'espera veure com evolucionarà el desplegament i si podran optar a alguna de les altres formes per veure la televisió, i que ja s'estan estudiant: cable, Internet o fins i tot una antena parabòlica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.