Comunicació

Anàlisi dels resultats de les eleccions europees a El Punt Avui Televisió

‘L'illa de Robinson' dedicarà el seu temps a debatre les conseqüències dels resultats de les votacions

El professor Antoni Segura exposarà les novetats

Més de 400 milions de ciutadans dels 28 estats membres de la Unió Europea van exercir, fins ahir, el seu dret a vot per decidir els noms dels 751 diputats que legislaran en aquest territori durant els pròxims cinc anys, en les que van ser les vuitenes eleccions europees.

El Regne Unit i Holanda ja van votar dijous; Irlanda i la República Txeca, el divendres i Letònia, Malta, Eslovàquia i també la República Txeca, el dissabte. La resta, entre els quals l'Estat espanyol, van votar ahir.

L'illa de Robinson, programa d'El Punt Avui Televisió que dirigeix i presenta el periodista Eduard Berraondo, dedicarà pràcticament tot el seu temps a analitzar el període electoral i els resultats.

Així, alguns representants i diputats de CiU (Maria Canals), PP (Juan Milian), ERC (Andreu Criquet) i IU (Laura Massana) debatran als estudis de Sant Just Desvern els resultats de les eleccions a l'Estat espanyol i en el conjunt d'Europa i quines són les conseqüències que se'n deriven, especialment pel que fa al nostre país.

Posteriorment, el professor Antoni Segura també farà la seva anàlisi tècnica i, a més, aportarà el seu punt de vista sobre els efectes d'aquestes eleccions en les polítiques que està desenvolupant Europa en els pròxims anys.

Futur d'Europa

Un altre tema d'anàlisi i debat posterior serà la presència de l'euroescepticisme i com la crisi econòmica ha contribuït a configurar una nova realitat política.

A més, un grup de tertulians, entre els quals Vicent Sanchis i Vicent Partal, arrodoniran amb les seves opinions la visió de les conseqüències d'aquestes eleccions.

Com ha quedat de manifest en diversos moments de la campanya, aquestes eleccions són especialment importants per a Catalunya, ja que una més gran participació donaria un missatge clar al conjunt d'Europa i una millora de resultats dels partits favorables a la consulta acabarien de reblar aquesta idea.

Durant la campanya electoral, els tertulians d'El Punt Avui Televisió han estat analitzant cada dia els principals punts d'interès.

L'art electrònic de Guillamino

Avui, Enderrock TV, l'espai que tanca L'illa de Robinson, ha convidat Pau Guillament, més conegut com a Guillamino. Es tracta d'un músic de pop i música electrònica i està considerat un dels grans exponents de la nova música feta a Catalunya.

Els coneixedors recorden que la música de Guillamino és molt eclèctica, ja que s'inspira en molts corrents de la música electrònica, sense menysprear les bases fonamentals del soul i de la mateixa sardana.

Guillamino és, a més, un dels nostres músics internacionals, ja que
ha interpretat peces arreu del món. Ha tocat al Japó, Xile, l'Estat francès, Alemanya i Itàlia, entre d'altres, i també en festivals com ara el Sonar, el Primavera Sound, el Senglar Rock...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia