Comunicació

Comença el joc

Expectació pel primer dia de rodatge de la sisena temporada de ‘Joc de trons' a Girona, que serà el decorat real d'escenaris de la popular sèrie nord-americana

L'actriu que interpreta Arya Stark gravarà als Banys Àrabs, que seran el mercat de Braavos

Girona ja fa dies que s'està preparant per al rodatge de part de la sisena temporada de Joc de trons , que comença avui i s'allargarà durant tres setmanes. Des que la cadena nord-americana HBO, responsable d'aquesta producció internacional que a l'Estat emet Canal +, va oficialitzar a principis juny les localitzacions gironines de Joc de trons, la ciutat s'ha adequat, encara més, com a plató natural per a una sèrie d'ambientació medieval i amb un argument a cavall del gènere fantàstic i el drama shakesperià.

Les últimes setmanes d'agost, amb l'arribada dels equips tècnics i de producció –una sèrie d'aquestes característiques mobilitza centenars de persones–, Girona s'ha acabat de posar a punt. Els operaris van treure elements del mobiliari urbà com ara papereres i senyals d'orientació i els tècnics de la productora van ambientar-ho amb cistells, carros, parades de mercat i attrezzo mariner. És el cas de l'esplanada de davant dels Banys Àrabs, que serà el mercat de Braavos, una de les ciutats d'aquesta saga literària imaginada per l'escriptor George R.R. Martin.

El rodatge de la sèrie blindarà bona part del Barri Vell, amb una quinzena d'espais, entre carrers i places, restringits tant als vehicles com als vianants.

El secretisme envolta Joc de trons i no transcendeixen informacions oficials sobre l'argument de les escenes que es rodaran a Girona. La sisena temporada es va començar a gravar al juliol a Irlanda del Nord, en diferents localitzacions, ja que la producció angloamericana té el quarter general a Belfast, als estudis de Paint Hall, unes antigues drassanes convertides en platós; allà hi ha el mític Tro de Ferro i s'hi roden les principals escenes interiors.

A Girona, però, s'hi gravaran escenes corresponents a la trama de Braavos, la més gran i poderosa de les Ciutats Lliures, segons l'imaginari de George R.R. Martin. Al final de la cinquena temporada, un dels personatges principals, Arya Stark, fa l'aprenentatge a la Casa de Blanc i Negre, la seu dels homes sense cara i temple del Déu de Moltes Cares. A més, Braavos és un enclavament important per a un altre dels personatges femenins destacats: Daenerys Targaryen hi va viure amb el seu germà de petita.

Desembarcament del Rei

L'actriu que interpreta la filla petita dels Stark, Maisie Williams, és una de les cares conegudes de la sèrie que rodarà a Girona. En l'última temporada, el mercat de Braavos, on Arya Stark venia ostres, es va filmar a la població croata de Kastel Gomilica, ara substituïda per Girona. Els fans de la sèrie no han passat per alt les similituds entre el Barri Vell de Girona amb els carrers estrets i empedrats de Dubrovnik, a la costa dàlmata, i on durant els últims quatre anys Joc de trons ha gravat les escenes corresponents a la capital dels Set Regnes, Desembarcament del Rei. La pujada de Sant Martí, per exemple, és gairebé calcada als carrers costeruts de la ciutat croata on s'ha vist passejar la reina Cersei Lannister. Les fotos que els fans han publicat aquests dies a les xarxes socials de l'attrezzo en què es pot llegir “King's Landing” fan pensar que Girona és també Desembarcament del Rei. A la plaça dels jurats, a més, s'hi han instal·lat blasons dels Lannister i els Baratheon.

Els responsables de la producció han explicat que un dels problemes logístics del casc antic de Dubrovnik, molt reduït i concentrat, són els seus carrers estrets, que hi dificulten l'accés amb els camions. Així, la presència de Joc de trons a Girona no seria episòdica, sinó que tindria una regularitat; hi ha actors que han signat per a una setena temporada i els responsables d'HBO apostaven per una durada de la sèrie de deu anys.

Les escales de la catedral seran un escenari clau del rodatge amb cavalls vinguts expressament d'Anglaterra com a protagonistes. Unes altres escales, també molt filmades, les de la pujada de Sant Domènec, seran el context de la caiguda d'una de les protagonistes. Tal com va passar a Sevilla, on l'any passat es va rodar part de la cinquena temporada, està previst que es faci una preestrena a Girona de l'inici de la sisena temporada, la primavera del 2016.

Canet de Mar

Pla de promoció de Canet de Mar

t. márquez

L'equip de Joc de trons està previst que arribi a Canet a finals de la setmana vinent i no s'hi estigui més de deu dies tancat en l'únic escenari que s'utilitzarà: el castell de Santa Florentina. L'Ajuntament no vol deixar passar l'oportunitat de promoció que li pot representar la sèrie i ha començat a dissenyar un pla per treure'n el màxim profit a tots els nivells, des de marxandatge fins a incloure el municipi en els viatges organitzats a indrets on s'ha rodat la història.

Al castell de Peníscola

Rodatge a l'octubre al País Valencià

t. rodríguez

A Peníscola ja està tot preparat per acollir el rodatge de Joc de trons. No és la primera vegada que aquest municipi del Baix Maestrat es converteix en plató cinematogràfic, ja que s'hi han rodat una quinzena de pel·lícules, entre les quals El Cid, amb Charlton Heston i Sofia Loren (Anthony Mann, 1961). El seu castell, residència del papa Luna, també s'ha fet habitual per als seguidors de la sèrie El Chiringuito de Pepe, rodada també a Peníscola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia