cultura

Societat

Santa Coloma empapera els bancs en la cercavila de la festa alternativa

L'acció, promoguda per la plataforma d'afectats per la hipoteca, donarà el tret de sortida de les celebracions

El correbancs visitarà totes les sucursals

Convertir la festa en un moment de reivindicació i fer-ho donant la paraula a un dels col·lectius que més pateixen les injustícies de la crisi, els afectats per la hipoteca. Així comencen les festes alternatives a Santa Coloma de Gramenet. La Plataforma de Afectados por la Hipoteca y Vivienda (PAHV) ha organitzat un correbancs amb l'objectiu d'empaperar amb reivindicacions totes les oficines bancàries que hi ha al municipi. La particular cercavila es farà demà a la tarda i sortirà a les sis de l'Ateneu Popular Julia Romera, seu de la PAH colomenca.

Està previst que, al llarg del recorregut, els participants s'aturin al davant de cadascuna de les nou sucursals bancàries que hi ha al municipi i facin una enganxada de cartells i adhesius de condemna a l'actitud dels bancs cap als més desafavorits. “No ens en deixem cap perquè totes elles han practicat desnonaments a la ciutat”, explica un portaveu del col·lectiu. L'acció, que ja s'ha dut a terme en dues ocasions anteriors, s'acabarà al voltant de les nou del vespre a Can Zam, on enllaçarà amb un sopar.

Les festes alternatives de Santa Coloma de Gramenet s'organitzen des de fa setze anys i sempre han mantingut el caràcter reivindicatiu dels seus orígens. Enguany, el lema de les celebracions és Acollim. Fem festes populars, i es vol donar visibilitat al treball solidari que es fa amb els refugiats. Hi haurà també un homenatge a Joan Camarasa, colomenc històric de la lluita antifeixista, militant comunista i fundador del Casal d'Amistat amb Cuba José Sánchez, que va morir el març passat als 86 anys. Se'l recordarà dissabte al migdia amb parlaments, un vermut i música cubana en viu.

LA XIFRA

16
Anys
de festes alternatives autogestionades a Santa Coloma, que han mantingut l'esperit reivindicatiu

Duncan Dhu i Los Chichos, en la festa major

El fotoperiodista colomenc Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo 2011, serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la festa major demà a la nit amb el pregó des del balcó de la casa de la vila. En l'apartat musical, Santa Coloma ofereix aquest any propostes amb una trajectòria consolidada. Demà mateix a la plaça de la Vila hi haurà programa doble amb Los Chichos i Los Chochos. Els primers, el trio de rumba més popular dels darrers quaranta anys i herois dels cassets de benzinera, donaran pas als segons, una de les propostes més desenfadades del panorama musical colomenc, que faran de teloners de la vetllada. L'altre plat fort musical de la festa és Duncan Dhu, el mític grup donostiarra de pop dels vuitanta, que torna amb temes nous i de sempre després d'una dècada de silenci. Mikel Erentxun i Diego Vasallo seran el reis de la festa dissabte, mentre que Oques Grasses s'encarregaran de tancar la festa dilluns a la nit, després del piromusical.

El trentè aniversari del Genís i la Margalida, els gegants nous, se celebrarà amb una cercavila dissabte a la tarda, organitzada per la Colla de Gegants i Capgrossos, que també compleixen tres dècades d'existència. Per als més petits, dissabte s'instal·larà un supertobogan al parc de la Bastida que permetrà fer un descens com mai abans s'ha fet a Santa Coloma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona