cultura

teatre

concurs

El 29è concurs de Grups de Teatre Amateur Ciutat de Tàrrega rep 52 obres

El concurs pren el relleu del cicle de teatre estable a la ciutat i entre març i abril oferirà mitja dotzena d'obres que competeixen per actuar a FiraTàrrega

Tàrrega aplegarà el millor teatre amateur català del 4 de març al 8 d'abril. La 29a edició del Concurs de Grups Amateurs de Teatre “Ciutat de Tàrrega” oferirà 6 produccions.

El grup de teatre BAT, organitzadors del concurs, han rebut enguany 52 obres catalanes i de la resta de l'estat espanyol per participar a la cita. I es que el de Tàrrega és un dels certàmens referents a Catalunya en aquest àmbit escènic. El president del grup de teatre BAT, Joan Ribó, explicava que el concurs té un reclam molt llaminer per a les companyies “quan obrim la convocatòria els grups s'apunten ràpid perquè el muntatge guanyador té la possibilitat de formar part de la programació de FiraTàrrega i això agrada molt”.

Joan Pont, delegat del concurs, assegurava que malgrat són obres amateurs el nivell és molt alt i enguany han tingut molt complicat poder escollir els sis grups.

El regidor de Cultura, Raül Palacios recordava que el concurs agafa el relleu del cicle estable de teatre a la ciutat que aquesta temporada ha registrat un increment del 10,5% d'espectadors arribant a la xifra de 2262.

El muntatge “Crim Qua-li-fi-cat” del grup Ull de Bou de Sant Esteve de Ses Rovires, donarà el 4 de març, el tret de sortida al concurs. La segona obra que aterrarà al Teatre Ateneu serà “Fuita”, una comèdia amb majúscules de Jordi Galceran que interpreta el Taller de Teatre de Figueres. “La Corona d'Espines” arribarà amb el grup Qollunaka de Terrassa. La seguiran “La Venganza de Don Mendo” amb els Teatre de Talión de Lleida i Lletja, una versió lliure de l'obra de Jordi Sanchez i Òscar Roig que porta a escena el grup Wigmar Teatre de Guimerà. El thriller de Dotze sense pietat del Grup Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà tancarà el concurs. En l'edició passada el conjunt de les sessions van registrar 1500 espectadors. Les funcions seran els dissabtes a les 10 de la nit a un preu de 7 euros l'entrada i ja hi ha disponibles els abonaments.

El concurs rep el suport de la Regidoria de Cultura, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Lleida a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Reconeixement en diferents categories

Amb un pressupost total de 12.000 euros el palmarès distingirà la millor interpretació principal masculina i femenina; la millor interpretació secundària masculina i femenina; la millor escenografia; la millor direcció i el millor grup. Aquest tindrà la possibilitat d'actuar a la propera edició de FiraTàrrega que se celebrarà al setembre. La gala de cloenda tindrà lloc el dissabte 20 de maig a l'Oficina Jove de l'Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA