cultura

La Guita Grossa diu que no és un llast per a la Patum

La comparsa de la Guita Grossa de la Patum assegura que no és “el nucli immobilista de la Patum” ni vol “paralitzar i anar en contra de la democratització de la festa”. La comparsa va emetre ahir un comunicat per desmentir algunes afirmacions que han sortit en els mitjans de comunicació en les darreres hores i explicar en profunditat la seva decisió de demanar la impugnació dels acords del patronat extraordinari, on es va aprovar una renovació dels estatuts de cada comparsa de la festa.

Creuen, doncs, que els acords de la reunió extraordinària del patronat han de quedar en paper mullat. Ara bé, segons afirmen en el comunicat, l'únic que denuncien és “tot un seguit d'errors i irregularitats prou greus” i recalquen que en cap cas estan en contra del procés democratitzador de la festa. “La Patum no és una festa d'uns quants i som els primers que diem que és de Berga, dels berguedans i de la gent que se l'estima”, diuen.

Per això, els guitaires han volgut deixar clar que escoltaran qualsevol proposta que sigui pel bé de la Patum, però demanen “respecte” cap als reglaments interns vigents: “És igual de dictatorial el fet de no voler acceptar alguns canvis com el de voler imposar-los.”

Tenen “odi visceral”

La comparsa creu que està en el punt de mira d'un grup de persones que pretenen crear una mala imatge i tenen com a objectiu enfrontar la majoria en contra seu. Ho defineixen com un “odi visceral i sistemàtic” cap a la Guita, que ara també ha derivat en el tabaler, que ha rebut amenaces de mort per haver demanat la impugnació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia