cultura

música

novetat editorial

Un llibre recull 60 històries personals dels màgics anys 60

L'Associació d'Amics de la Música dels Anys 60 ha publicat ‘60 històries dels anys 60', que es presentarà el 21 d'abril a Sant Feliu de Guíxols per homenatjar Enric Àguila

“L'estiu de 1967 vaig començar a anar a cosir, perquè en aquell temps les noies n'havíem d'aprendre. La modista ens tallava una peça i ens ensenyava a fer-la. Una de les primeres coses que em vaig fer, amb el total consentiment del meu pare i la completa oposició de la meva mare, va ser una minifaldilla de color vermell. En realitat aquella mini no era tan mini, m'anava només quatre dits per sobre del genoll, però per l'època era tota una revolució.” Així comença Carme Barnés, de Sant Feliu de Guíxols, la seva història: una de les 60 històries dels anys 60 incloses en aquest llibre publicat per l'activa Associació d'Amics de la Música dels Anys 60 ( AAMA60 ). Aquest llibre coral es presentarà el divendres 21 d'abril a la sala de plens de l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (19 h), en un acte al qual assistirà Santi Carulla, cantant de l'històric grup barceloní Los Mustang –que també té una història al llibre– i que serà tot un homenatge a Enric Àguila, primer president de l'associació fins a la seva mort, recentment, que almenys va arribar a temps de deixar escrita per a aquest volum una de les seves moltes històries sobre els màgics anys 60, en la qual el sempre inquiet Enric parla dels Shadows, de l'associació que van crear per mantenir viu l'esperit de la dècada prodigiosa, i de l'Albatros Klub: “Era a l'últim pis de casa meva del carrer Garrofers i allà escoltàvem les últimes novetats discogràfiques”, recorda Àguila, del qual ha agafat el relleu Alfons Hereu com a president de l'associació.

60 històries dels anys 60, que es posarà a la venda els dies 22 i 23 d'abril en una parada a la rambla Vidal (15 euros), ha estat possible gràcies a la feina realitzada per Jaume Garcia i Vall-llosera, secretari de l'AAMA60, que s'ha encarregat de recollir les històries i preparar-les per a la seva publicació; Josep Taberner, autor de la portada –amb Marilyn, els Beatles, Elvis, un Seat 600, el logotip de Maddox, l'home a la lluna...–, i Anton Homs, que també hi va donar un cop de mà.

Les persones que han aportat els seus records i anècdotes al llibre són sobretot socis de l'AAMA60 i predominen els oriünds de Sant Feliu, tot i que també hi ha representants d'altres poblacions gironines i de la resta de Catalunya. A més de Carulla, també hi han participat altres músics, com ara Pere Gené (Lone Star), Los Catinos, Llorenç Frigolé i el ja desaparegut Max Varés (Los 5 Diablos), Jesús Lardín (Duo Juvent's), Josep Maria Feliu (Els Llamps), Joan Vidal (Els Corbs) i Fredi Faure, bateria i historiador imprescindible del rock gironí dels anys seixanta, mort ara fa cinc anys. Entre tots reconstrueixen “una bona època”, la de la seva joventut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia