Música

Música

Torna Mercado Negro

El grup va ser una sensació a principis dels noranta, quan va arribar a encapçalar durant mesos la llista dels 40 Principals

Es basaran en els orígens: més música pop i menys electrònica

El grup berguedà va arribar a tocar en grans ciutats com ara Barcelona, Madrid i València

Torna Mercado Negro. El grup de música de Berga que va ser capaç de travessar fronteres i convertir-se en una sensació arreu del país amb el tema Se han cargado a Mickey Mouse assalta de nou els escenaris i medita la idea de treballar en un nou disc, 26 anys després de l'últim, l'any 1992. “Mai hem deixat de pensar en la música i ens venia molt de gust tornar”, explica Manel Fernández, baix i veu del grup.

La banda tornarà als inicis, amb els quatre membres originals, és a dir, Manel Fernández (baix i veu), Josep Lluís Sosa (guitarra i veu), Manuel Murillo (guitarra) i José Carlos Manzano (bateria). Sosa, Manzano i Fernández Sosa són de Berga, mentre que Murillo és de Barcelona però fa anys que viu a Puig-reig. El grup és més berguedà que mai.

Una versió renovada

Mercado Negro afronta el repte amb novetats. No només recuperen temes que els van fer famosos en les darreres dècades de segle XX, sinó que hi incorporen nous hits. La idea, diu Manel Fernández, és preparar un bon directe i treballar en un possible nou disc. De fet, un dels grans reptes que es planteja el grup és fer una versió nova de la cançó que va catapultar-los a la fama: Se han cargado a Mickey Mouse.

I és que la il·lusió perviu però els anys passen. Fernández ho té clar: “No tenim edat per fer música gaire electrònica.” Apostaran pel pop. De fet, així era el grup en els seus orígens. El techno arribaria més tard, propiciat també pels canvis que hi va haver dins la banda. Alguns membres va entrar al grup i d'altres de veterans van marxar.

Ara, però, tot això queda enrere. Mercado Negro vol fixar-se en el passat per repetir els encerts que els van portar a l'èxit, però no es vol oblidar del present i el futur: “Ens agradaria recuperar el públic d'abans però també ens entusiasma la idea d'atraure seguidors nous.”

Número 1 durant mesos

En el seu moment, l'impacte de Mercado Negro va ser tan profund que Se han cargado a Mickey Mouse va ser durant diversos mesos número 1 dels 40 Principals i referent en seccions musicals de caire català com per exemple La cursa dels èxits. “Estàvem davant de Michael Jackson”, explica Fernández.

L'èxit els va arribar de pressa i sense avisar. El grup assegura que “tot va ser molt ràpid” i en poques setmanes van “pujar com l'escuma”. A partir de llavors, la productora demanava més temes a la banda i tot anava rodat. Fins i tot tocaven a les principals ciutats de l'Estat: Barcelona, Madrid, València, Bilbao, zones de Galícia...

Però eren joves i havien de fer la mili. “Ens va tallar una mica el rotllo”, reconeix Manel Fernández. L'aturada els va fer més mal que bé. Ells asseguren que mai han marxat, però el cert és que el darrer disc va ser l'any 1992 i l'últim concert, el 2003. Des d'aleshores, res. Ara, però, el grup està disposat a tornar a fer parlar. El primer objectiu: un directe nostàlgic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia