Comunicació

comunicació

El Desconcert d'iCat va celebrar el retorn a l'FM

Més d'un miler de persones, entre oients, periodistes, representants de l'escena musical i cultural catalana, van assistir a la sala Apolo a la segona edició del Desconcert

Ahir la Sala Apolo de Barcelona era plena d'amics d'iCat, que celebraven que el canal de cultura i música del grup d'emissores de Catalunya Ràdio tornarà a l'FM a partir del setembre. Més d'un miler de persones, entre oients, periodistes, representants de l'escena musical i cultural catalana, assistien a la segona edició del Desconcert, que compta amb les actuacions d'una vintena de músics i cantants formant “Parelles impossibles.”

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; el conseller de Cultura, Santi Vila; el membre del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Josep Vilar, i el director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, van obrir l'acte i van valorar la importància del retorn d'iCat per la promoció de la cultura al país.

En l'obertura del segon Desconcert d'iCat, va donar la benvinguda a l'acte Josep Vilar, com a membre del Consell de Govern de la CCMA i en nom de la vicepresidenta de l'ens, Núria Llorach. Vilar va destacar l'acord del Consell del 5 d'abril passat per a la recuperació de les emissions d'iCat a l'FM, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: “Avui som tremendament feliços. Tornem a un escenari de normalitat per a una funció de servei públic que mai no hem deixat de fer, la promoció de la cultura, la música i la llengua, i la projecció dels seus creadors”.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va recordar que “fa un any una ‘parella aparentment impossible' va prometre una ‘fita aparentment impossible': el retorn d'iCat a l'FM”. I es va mostrar satisfet que a partir del setembre aquest compromís es faci realitat: “Ja estem treballant per oferir la millor proposta per donar suport a la música en català. L'objectiu és arribar a un 35% de música en català a la programació d'iCat, amb més cultura i programes temàtics”.

Al seu torn, el conseller de Cultura, Santi Vila, que l'any passat ja va ser al Desconcert per celebrar el desè aniversari d'iCat, també va posar de relleu que el govern ha fet tot el que ha estat a les seves mans per atendre la demanda del públic i el sector cultural. En aquest sentit, va destacar el compromís del govern amb la cultura i “la importància per a la música en català i per a qui estima la música en general, el fet de retornar iCat a l'FM”.

Finalment, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que també va donar suport a iCat des de la Sala Apolo, va subratllar que “la ràdio pública catalana ha d'estar vinculada amb la cultura”. Va destacar el mèrit dels treballadors de l'emissora i dels oients en la tornada d'iCat a l'FM, posant especial atenció al programa que es farà per als més petits el diumenge al matí.

Miqui Puig i Mari Pau Huguet es van convertir en la “parella impossible” de presentadors per a un acte que va aplegar a l'escenari artistes d'estils totalment diferents, que van del pop de factures diverses al mestissatge festiu, la cançó d'autor, el folk, el soul i el hip hop. D'aquesta manera, un any després de celebrar el desè aniversari de l'emissora, iCat organitza el segon Desconcert amb l'objectiu de convertir-lo en una cita anual i per celebrar que l'escena musical catalana és oberta i sense prejudicis.

Delafé i Eduard Gener van ser els primers a pujar a l'escenari, presentant una versió de “Lo más bonito del mundo”. També van actuar Joan Dausà amb Falciots Ninja, en un combat de “Jo mai mai” versus “Com fa tothom”. A continuació, La Pegatina amb Ramon Mirabet van interpretar una versió de la cançó “El bandoler” de Lluís Llach. També hi eren Joan Miquel Oliver amb Renaldo & Clara, Yacine Belahcene amb Bikimel, David Carabén amb Maria Arnal i Marcel Bagés, i Arnau Tordera (Obeses) amb Guillem Roma, fent una versió de Queen: “I want to break free”. Durant el Desconcert, també es van veure les cares El Petit de Cal Eril vs Pavvla, Animal vs Raynald Colom, Les Sueques vs Museless i Manel vs P.A.W.N. GANG.

Totes les trobades inèdites d'ahir es van fer sota la direcció artística de Pau Guillamet “Guillamino”, amb l'acompanyament d'una banda formada per Gerard Cantero, al baix; Toni Molina, a la bateria, i Jordi Casadesús, a la guitarra i teclats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona