Música

sons del món

xavier castillón

Un tigre a la Ciutadella

El Festival Sons del Món, Vi & Music Empordà –ja que aquest és el seu nom complet per definir la seva doble essència– té aquest any molts noms propis importants, però entre tots ells destaca Tom Jones, el Tigre de Gal·les, que amb 77 anys acabats de fer i una energia inesgotable oferirà el 22 de juliol a la Ciutadella de Roses el seu tercer concert a l’Empordà en menys d’una dècada.

Sons del Món s’obrirà el 24 de juny amb una gran festa gratuïta a la platja d’Empuriabrava, on actuaran Chambao –serà la seva última actuació a les comarques gironines, ja que aviat el grup es reinventarà com Lamari– i Merkado Negro, per celebrar també el 50è aniversari de l’emblemàtica Venècia empordanesa.

Pel monumental i alhora acollidor escenari de la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries passaran durant el festival artistes tan variats com ara Estrella Morente, Els Amics de les Arts i la cantant canària Rosana. I a l’escenari de la Ciutadella estan previstos també els concerts de Txarango i Gertrudis, Bustamante i Loquillo. En tots els casos, la música de cada grup o solista ha estat maridada per la sommelier Laura Masramon amb un vi diferent de la DO Empordà, per oferir als assistents una experiència sensorial completa. També prèviament a cada concert, l’enòleg del celler coprotagonista de la nit dirigirà un tast comentat per a un màxim de 30 persones per sessió. Com a novetat d’aquest any, el festival organitzat per Promo Arts obrirà, tant a Roses com a Castelló, una Zona Village amb productes de l’Empordà que el públic podrà degustar abans i després dels concerts.

Però allà on el vi encara està més present és en la sèrie de petits concerts entre vinyes que tenen lloc en diferents cellers de l’Alt Empordà: Ramon Mirabet cantarà al celler Vinya dels Aspres, de Cantallops; Paula Valls, a La Vinyeta, de Mollet de Peralada; Pedro Guerra, al celler Martín Faixó, de Perafita; Judit Neddermann, als cellers de Can Guilla, de Rabós d’Empordà; i Maria Arnal i Marcel Bagés tancaran el festival el dia 5 d’agost al celler Espelt, de Vilajuïga.

SONS DEL MÓN
Del 24 de juny al 5 d’agost
https://www.sonsdelmon.cat/


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia