Lletres

Cultura

Obres de llarg recorregut

El Gremi de Llibreters de Catalunya guardona les novel·les de Raül Garrigasait (‘Els estranys’) i Marcello Fois (‘Estirpe’) i l’àlbum d’Albert Asensio (‘El banc blau’)

La 18a edició del Premi Llibreter, que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya, ha guardonat Els estranys, debut com a novel·lista del filòleg Raül Garrigasait, publicada per Edicions de 1984, en la categoria de millor llibre de literatura catalana. Els llibreters catalans i el jurat final han considerat el millor llibre d’altres literatures la novel·la Estirpe, del prolífic autor italià Marcello Fois, publicada per Hoja de Lata i amb traducció d’Alberto Álvarez. El premi com a millor àlbum il·lustrat va ser per a El banc blau, amb dibuixos i text d’Albert Asensio i publicat per Babulinka.

Antoni Daura, president del Gremi, va celebrar que els premis ja estiguin consolidats i els editors Josep Cots (1984) i Mar González (Babulinka) van coincidir en el fet que les obres guardonades “es mereixen un llarg recorregut i amb aquesta intenció les hem editat”. Per Cots, és el segon premi (l’anterior va ser el 2010 per Olive Kitteridge, d’Elizabeth Strout) i per González “és el primer, en només tres anys i mig de vida de l’editorial, i té un valor especial perquè és net”.

Els editors de Fois també es van alegrar del guardó, que l’autor va agrair a través d’un vídeo enregistrat, en no poder ser a Barcelona, tot declarant que “com a sard, és català”. Estirpe és el primer títol d’una trilogia.

Els estranys és, segons l’autor, “la mirada perplexa d’un estranger en un món on la modernitat ve de fora”. Asensio, autor d’un àlbum infantil poètic, va explicar que “fa deu anys que la vida em va permetre fer un canvi i començar a ser il·lustrador” i rebre el premi per un llibre sobre les segones oportunitats li dona la raó.

Per altra banda, en la mateixa roda de premsa, es van presentar a Barcelona els dos premiats en el 6è Memorial Pere Rodeja, en homenatge al llibreter gironí, que van ser la llibretera vilanovina Rosana Lluch i el periodista i cap de premsa del Grup 62 Xavier Gafarot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona