cultura

cinema

oscars

’Estiu 1993’, candidata espanyola als Oscar

L’opera prima de Carla Simon s’imposa a les altres dues finalistes: ’Abracadabra’, de Pablo Berger, i ’1898. Los últimos de Filipinas’, de Salvador Calvo

La pel·lícula, rodada en català, explica la història d’una nena de sis anys que passa el primer estiu amb una nova família després de la mort de la seva mare

L’Acadèmia del Cinema espanyol ha apostat per Estiu 1993, de Carla Simon, com la seva candidata als 90è Premis Oscar en la categoria de Millor pel·lícula de parla no anglesa.

L’actriu Anna Castillo ha estat l’encarregada d’anunciar el títol elegit en un acte celebrat aquest matí a la seu de l’Acadèmia de Cinema, acompanyada per la presidenta de la institució, Yvonne Blake, i una notària. Blake ha subratllat que es tracta d’una pel·lícula “preciosa i tendra” que pot agradar a Hollywood i que aborda temes “molt actuals”.

La cinta, de to intimista i rodada íntegrament en català, s’ha imposat al film històric 1898. Los últimos de Filipinas, dirigida per Salvador Calvo, i la coproducció catalana Abracadabra de Pablo Berger.

La cinta explica la història de la Frida, una nena de sis anys que afronta un primer estiu amb una nova família després de la mort de la seva mare. El film està basat, en part, en la infància i els records de la directora.

La pel·lícula ha estat aclamada per la crítica des del seu debut a la Berlinale. Estiu 1993 ha aconseguit fins ara el premi de la Millor òpera prima a la 67a edició del Festival de Berlín, el gran premi de la secció Generation Kplus del mateix certamen, la Bisnaga d’Or del Festival de Màlaga i va ser distingida com la millor al Cannes Écrans Juniors. També va rebre el premi a la millor direcció del Festival de Cinema de Buenos Aires i el guardó al millor llargmetratge i nova crítica en el 10è Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT).

Segons dades de l’ICAA, el film ha recaptat més de 600.000 euros en taquilla i ha estat vista per 94.000 espectadors arreu de l’Estat espanyol. També s’ha estrenat a països com França, Bèlgica o Holanda i properament ho farà als Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona