Teatre

Crítica

teatre

Li falta trobar el to, encara

Daniela Feixas és una actriu valenta que fa una colla d’anys va decidir escriure teatre. Sovint, també l’interpreta. Va començar amb comèdies, sempre amb una mirada reivindicativa sobre la dona en la societat. La peça parteix d’aquest to còmic, distòpic, un deliri fantasiós, però en el qual se li vol conferir una reivindicació que, per ara, entra massa forçada, amb calçador, sense que el públic pugui entendre el perquè d’aquesta fórmula aparentment antinatura. Li falta trobar el to, encara.

Qui no ha somiat mai amb la justícia venjativa? De sobte, un botxí d’una acció es lleva al dia següent com a víctima de la decisió que ha pres. Aquest és el còmic leitmotiv d’una comèdia que, evidentment, trasllada el realisme a una distòpia fantàstica. Ho fa a través d’un ministre de Justícia a qui se’l veu en la intimitat, en la fragilitat familiar (mal entesa i pitjor avinguda). La política, darrerament, puja a les fustes (com ja va ser L’electe). Simone es perd entre l’acudit groller i tòpic i l’oportunitat de recuperar les màximes de la filòsofa i escriptora feminista Simone de Beauvoir. L’obra supera el naturalisme des del deliri i bona prova d’això és el treball de Tilda Espluga (amb uns moviments còmicament masculins). Anna Güell fa d’una dona aparentment tova, però estratega portes endins: costa d’entendre perquè falla en el seu pensament. Per últim, Feixas s’ha reservat el paper més desestructurat, el d’una prostituta que decideix implicar-se, bona fe (podria ser el de qualsevol professió peró busca el més extrem, innecessàriament). Són actrius que prenen el pols a la pausa, fan que el públic segueixi amb atenció el desenvolupament de la trama, però que a l’estrena van arribar amb decisions a definir.

Simone
Autora: Daniela Feixas
Director: Ramon Simó
Intèrprets: Tilda Espluga, Anna Güell, Daniela Feixas
Divendres, 27 d’octubre, a La Planeta. Temporada Alta (també farà temporada a la Sala Muntaner del 24 de gener al 25 de febrer)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona