Art

Sant Fruitós dedica l’any que ve al pintor Figueras

Sant Fruitós de Bages dedicarà l’any 2018 al pintor santfruitosenc Alfred Figueras per commemorar el 120è aniversari del seu naixement.

Per tal d’organitzar totes les activitats i propostes que es duran a terme al llarg de l’Any Pintor Alfred Figueras 2018, l’Ajuntament ha creat una comissió organitzadora –formada per experts en la matèria i encarregada de planificar i configurar la programació d’actes– i una comissió política municipal. Les primeres accions que es duran a terme són la creació d’una imatge que identifiqui tots els esdeveniments i la planificació del calendari d’activitats que es dedicaran al pintor, tant dins com fora del municipi.

Alfred Figueras va néixer a Sant Fruitós l’any 1898 i va morir a Barcelona el 1980. Va estudiar a la Llotja de Barcelona, on es va impregnar de l’estètica del noucentisme. Més tard, el 1925, va viatjar a Alger, on va viure i va desenvolupar gran part del seu treball. En aquesta ciutat del nord d’Àfrica va fundar l’Acadèmia Arts, que va adquirir gran notorietat, i va realitzar el llibre de gravats Images d’Alger amb textos d’André Gide. Una part de la seva obra també va ser creada al Marroc.

Els seus treballs es poden veure al MNAC de Barcelona, al Museu Comarcal de Manresa i als museus d’Alger, d’Orà i de Casablanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia