Teatre

Concha Velasco: “Em dol el rebuig de la mare”

Concha Velasco interpreta, a partir d’avui i fins al 10 de desembre, al Teatre Borràs Reina Juana. Tota una declaració d’intencions per entendre la tràgica història de la coneguda com a Juana, la loca. És una versió lliure a partir dels fets històrics que van portar a arraconar la filla dels Reis Catòlics, que es casaria amb Felipe i que acabaria infantant Carlos I. L’adaptació d’Ernesto Caballero (que inicialment, es plantejava com un teatre de cambra amb una intèrpret i un faristol) va agafar volada per la insistència de l’actriu Concha Velasco. Des de llavors, sota la direcció de Gerardo Vera, ha estat un sonat èxit, “els que venen per primer cop queden impressionats i molts acaben repetint”.

Velasco es va enamorar d’un personatge maltractat per la història. La primera que la vol apartar del tron és Reina Isabel la Católica, “el que més em dol és el rebuig de la mare”, remarca l’actriu que interpreta aquest monòleg, des del que se suposa que és la presó de Tordesillas però dialogant amb personatges projectats a les parets.

Per a l’actriu, el pecat de Juana és que era una dona “culta avançada al seu temps” que no troba el seu lloc en una Cort en la que hi regna la corrupció i la venjança. Es va passar 40 anys tancada, sola, en un recinte apartada de tot, malgrat mantenir el títol de reina fins a la seva mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia