Art

Aules creatives

L’exposició ‘Nacionalismes d’un mateix’ recull els resultats del sisè projecte educatiu Bòlit Mentor

Núria Güell ha estat la mentora d’Irma Marco, Alba Mayol, Clara Pelegrin i Iris Torruella

El centre d’art Bòlit va inaugurar ahir al migdia, a la seu de la plaça del Pou Rodó, l’exposició Nacionalismes d’un mateix, que recull els resultats de la sisena edició del projecte educatiu Bòlit Mentor . La mostra, que es podrà veure fins al 10 de juny, ha estat comissariada per Núria Güell , que ha estat la mentora de les joves artistes Alba Mayol Curci, Irma Marco, Clara Pelegrin i Iris Torruella.

Les quatre artistes visuals, seleccionades per concurs, s’han introduït en els instituts de secundària Santiago Sobrequés i Carles Rahola, de Girona, i Josep Brugulat, de Banyoles, per treballar un projecte artístic compartit amb grups d’estudiants, molts dels quals van assistir ahir a la inauguració, amb discjòqueis i un ambient festiu. Güell ha fet l’acompanyament integral de l’experiència, fent de mediadora entre el centre d’art i els centres educatius, entre la proposta artística i el públic. La mostra Nacionalismes d’un mateix gira al voltant del món de les xarxes socials “amb el propòsit d’obrir un ventall de qüestions sobre el concepte i model d’identitat, partint de la idea que el subjecte, l’individu, va més enllà de les identificacions i categories que se’ns imposa com a imperatiu”, segons Güell. La mateixa comissària explica que “durant la darrera dècada s’ha vist com les comunitats s’han anat radicalitzant. Totes volen mostrar els seus símbols i expressar els seus valors públicament. Però també el subjecte, l’individu, la persona, s’ha tancat i radicalitzat sota una mena de nacionalismes d’un mateix”. El resultat es concreta en tres propostes: Xarxa temporalment autònoma, d’Irma Marco i IES Sobrequés; Parlament tòtem, d’Alba Mayol i IES Carles Rahola, i Imatges recurrents, de Clara Pelegrin, Iris Torruella i IES Brugulat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia