Música

La mare, la Lola i la sirena

Clara Bonfill estrena el disc ‘L’altra cara de l’havanera’, en què dona veu a les dones

La cantant i periodista garrotxina Clara Bonfill –Clara Sánchez-Castro Bonfill en el DNI, fins ara simplement Clara en el món de la música– presentarà demà, dissabte, el seu tercer disc, L’altra cara de l’havanera , a l’auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (20 h, 3 euros). Hi actuarà amb gairebé tots els músics que han participat en el disc: Marc Mas, piano i direcció musical; Pedrito Martínez, contrabaix –en el disc també el toca Mònica Serra– i un quartet de corda: Frédéric Descargues i Helena Muñoz (violins), Joan Fèlix (viola) i François Ragot (violoncel).

“El món de l’havanera és molt masculí, simplement perquè és un gènere que va néixer a les tavernes entre mariners i pescadors, i per això les dones gairebé sempre apareixen a les havaneres com les pàmfiles que esperen els seus homes o com a sirenes i taverneres vistes com a objecte de desig, sense una veu pròpia. Aquí va aparèixer el meu ofici de periodista, quan vaig començar a imaginar què pensaria la dona d’El llop de mar i vaig compondre la seva rèplica, La pell freda”, explica Clara Bonfill. De fet, tot el disc està estructurat com un espectacle en què les adaptacions de temes clàssics, amb nous i imaginatius arranjaments, com ara Mare, vull ser pescador, Mariner de terra endins i Lola, la tavernera, van immediatament seguides de les seves respectives visions femenines: Eres tan petit, fill meu –en la qual també canta Josep Bastons, coautor de diversos temes, com també és el cas d’Antoni i Marc Mas–, Pastor de mar enllà i El tango de la Lola. “Les dones de les meves cançons estan passades pel meu filtre i tenen molt de caràcter, i els homes que hi surten les estimen com a mi m’agrada que m’estimin. Jo no faig havaneres femenines, però sóc una dona”, explica Clara Bonfill , que ha volgut que en el disc hi estiguessin representats “tots els gèneres de la cançó de taverna: la jota, el tango, el valset...”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats