Arts escèniques

‘Lisístrata’, al marc idoni d’Empúries

El Festival Portalblau estrena avui un nou espectacle teatral amb la lectura dramatitzada de Lisístrata, en el marc més idoni per a la seva representació: la ciutat grega del jaciment d’Empúries (22 h, 15 i 18 euros). Formen el repartiment de l’espectacle, que dirigeix Llàtzer Garcia, Estel Solé –que també és l’autora de l’adaptació–, Mercè Martínez, Rosa Boladeras, Agnès Busquets, Marc Martínez, Roger Coma i Iñaki Mur. El guitarrista Jordi Busquets és l’encarregat de posar música a l’espectacle.

Representada per primera vegada l’any 441 aC a Atenes, Lisístrata, d’Artistòfanes, és considerada la primera obra feminista de la literatura clàssica. En clau de comèdia, l’escriptor de l’antiga Grècia descriu la primera vaga sexual de la història que van portar a terme les dones i tracta temes tan vigents com les desigualtats de gènere i la recerca de la pau. De fet, l’obra ha servit d’inspiració per resoldre diferents conflictes polítics actuals: el 2003, a Libèria, sota la pressió d’una vaga sexual, el Moviment de Dones per a la Pau va posar fi a catorze anys de guerra civil. El 2009, a Kenya, un grup de dones van proposar també rebutjar de fer sexe per aconseguir la reconciliació entre president, Mwai Kibaki, i el primer ministre, Raila Odinga. I el febrer de 2011, a Bèlgica, la senadora socialdemòcrata flamenca Marleen Temmerman també va proposar-ho davant la impossibilitat dels polítics francòfons i flamencs d’arribar a un pacte després de vuit mesos sense govern.

Portalblau avui també projectarà a l’Alfolí de la Sal (22 h, gratuït) el documental Petitet (Rumba pa’ti), de Carles Bosch, i demà portarà als carrers de l’Escala Balkan Paradise Orchestra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia