Música

Lets, de l’1 al 13

Lets, el projecte del músic gironí Manel Casadevall, publica el seu primer disc, amb 13 cançons numerades més que titulades que avui presenta a El Sol d’Osor

Lets vol potenciar el format de trio, amb guitarra, baix i bateria, com avui a Osor

Crescut entre Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter, Manel Casadevall –Lets, per una broma entre cosins, quan eren petits– és un músic de llarga trajectòria dins l’escena gironina que ha tocat amb bandes com ara The Basement, Cru!, The Mighty Might –a la qual continua vinculada, fent algunes substitucions– i el duet Pit Mec & The Drama, amb el bateria Jordi Vila. “Vaig arribar a tenir sis projectes alhora, que també van acabar més o menys al mateix temps. L’abril del 2017 vaig decidir posar en marxa Lets i al juliol ja estàvem gravant el disc”, explica Casadevall sobre el seu projecte més personal, amb el qual acaba de publicar el seu primer disc, de títol homònim. Ell ho ha tocat gairebé tot –guitarres, baix i teclats, a més de la veu principal–, juntament amb el bateria Pepe Soler, en aquest disc enregistrat i mesclat al Soundclub Studio de Salt, per Lluís Costa. Les úniques col·laboracions són les de Tomy Muñoz (saxòfon tenor) i Pablo Martín (trombó), que toquen en tres temes del disc. Quins? El 2, el 7 i el 9.

Una de les peculiaritats d’aquest disc, en què Casadevall alterna en les lletres el català i l’anglès, és que les cançons estan titulades només amb números, de l’1 al 13. “M’ho va suggerir la meva companya, que és historiadora de l’art, perquè també ho feia l’artista Jackson Pollock amb les seves obres.”

“Les cançons parlen una mica de tot”, afirma Manel/Lets, que en aquest disc ha rescatat material que havia anat reunint des de feia temps i altres idees més recents, “més fresques”, amb algunes lletres pràcticament enllestides a l’estudi.

En el seu debut, Lets mostra l’ampli ventall d’influències que han marcat la seva trajectòria, des de la música negra fins al rock. Tot i que afirma que les seves són “cançons que es poden defensar només amb guitarra acústica i veu”, ara mateix el seu format ideal és el trio que formen amb Pepe Soler i el baixista Noel Martínez. Després d’haver presentat el disc el 28 de juny a l’Espai Marfà de Girona, amb vents, una corista i col·laboracions d’altres amics com ara Lluís Costa, Roger Alemany i Sergi Corpas, aquesta nit Lets actuarà com a trio en el cicle CantaOsor, que té lloc tots els dimecres de juliol i agost al restaurant El Sol d’Osor (22 h), on també actuaran Jep Pradas, el dia 1 d’agost, i Cesk Freixas, el 15 d’agost, entre altres músics ben diversos.

El disc de Lets es pot adquirir en els seus concerts i també a la Llibreria 22 de Girona. De moment, a Youtube es poden escoltar dos temes: el 2 i el 4.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia