Música

La gran festa del jazz

El Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona celebra diumenge la seva 50 edició amb una gran festa gratuïta al Festival de la Porta Ferrada

Hi actuaran The Original Blues Brothers Band, Bokanté i Ray Cuza & Sonora Sazonando

El Guíxols Arena serà aquest diumenge l’escenari del primer Jazz & Food que s’organitza fora de Barcelona, concretament dins la programació del 56è Festival de la Porta Ferrada . Aquesta gran festa gratuïta, que entre les 8 del vespre i les 2 de la matinada inclourà les actuacions de The Original Blues Brothers Band, Bokanté i Ray Cuza & Sonora Sazonando i una desena de propostes gastronòmiques en forma de food trucks, forma part de les celebracions de la 50a edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona , que tindrà lloc aquesta tardor. El festival barceloní també tindrà com a pròleg el seu propi Jazz & Food, el 29 de setembre al moll de la Fusta, amb set formacions que hi actuaran durant dotze hores, entre el migdia i la mitjanit. El fet que actualment la promotora The Project organitzi aquests dos festivals de llarga trajectòria a Barcelona i Sant Feliu de Guíxols ha afavorit que es faci aquest primer Jazz & Food a la localitat empordanesa, amb la idea que tingui continuïtat en futures edicions, segons va confirmar ahir el director artístic del festival barceloní, Joan Anton Cararach. També dins dels actes commemoratius de la seva 50a edició, Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona ha organitzat aquest estiu alguns concerts en el Grec.

A Barcelona el Jazz & Food va néixer el 2015 al parc del Centre del Poblenou, i el 2017 es va traslladar al Moll de la Fusta, on l’apartat gastronòmic ja inclou més d’una vintena de propostes –aquest any hi haurà, per primer cop, els gelats del Rocambolesc de Jordi Roca–, i en la part musical l’organització del festival aposta sobretot pel talent local.

Diumenge, el Guíxols Arena –amb capacitat per a unes 8.000 persones– obrirà les portes a les vuit del vespre i mitja hora després començarà l’actuació de Ray Cuza & Sonora Sazonando, una formació cubana establerta a Barcelona, que ha passat de ser un septet a convertir-se en una sonora, una petita orquestra amb una desena de música, dedicada al son i altres ritmes tradicionals cubans.

Cap a les deu de la nit pujaran a l’escenari els músics de The Original Blues Brothers Band, liderats pel guitarrista Steve Cropper i el saxofonista Lou Marini, que ja formaven part de la mítica formació que va acompanyar John Belushi i Dan Aykroyd en les seves aventures. La festa s’acabarà amb Bokanté , una macrobanda internacional encapçalada pel guitarrista i cantant Michael League i formada per grans músics com ara Jamey Haddad, percussionista que ha treballat amb Paul Simon, Sting, etc. En resum: una gran festa que posa el jazz “a l’abast de tothom”, segons Cararach, que a aquells que qüestionin la dimensió jazzística del cartell d’aquest primer Jazz & Food a Sant Feliu, els respon: “El jazz és una música omnívora, i com a festival no ens adrecem només als puristes del jazz. Per a nosaltres la paraula jazz no té limitacions.”

Diumenge hi haurà també “una oferta gastronòmica àmplia, diferent i sofisticada”, a càrrec de Fileteando, Porchetta, Dos Boludos, Corazón de Agave, María Una Crep, El Ginjoler Catering, Kula Food Caravan, Xixuneta i La Pulponeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA