Art

Gravats de Tàpies, a Olot

El grup Àmbit Sant Lluc estrena seu amb l’exposició “Signes i estructures”

“Signes i estructures” consta de 33 obres d’èpoques diferents i que estan a la venda

L’associació Àmbit Sant Lluc estrena aquest vespre la seva nova seu, situada a can Constans del passeig d’en Blay d’Olot, amb una proposta d’envergadura com és una exposició de gravats d’Antoni Tàpies. Es titula Signes i estructures i estarà oberta fins al 20 d’octubre. La trentena d’obres exposades –que estan a la venda– procedeixen de col·leccions particulars i van ser elaborades amb tècniques diverses degut, en part, al fet que corresponen també a etapes creatives diferents.

L’exposició i la inauguració de la seu (19 h) són un punt d’inflexió en la trajectòria del col·lectiu, nascut fa tot just dos anys i que fins ara feia servir els locals de l’antiga galeria d’Arcadi Calzada. L’Àmbit Sant Lluc el formen una setantena de persones –majoritàriament artistes plàstics– que s’han proposat, entre altres objectius, “preservar i promoure l’obra dels artistes d’Olot i comarca a partir del segle XX fins a l’actualitat, així com l’art contemporani i emergent”, segons va explicar el president de l’associació, Josep Abelló, quan ahir van presentar a la premsa la nova seu i l’exposició de Tàpies, de la qual ell és també el comissari. Les activitats que fan i que, amb la nova seu, volen potenciar són l’organització d’exposicions i la col·laboració amb altres entitats culturals per promoure activitats conjuntes o convocar subhastes, tant en format presencial a can Constans com a través del lloc web de l’entitat (Ambitsantlluc.com).

A la presentació hi va assistir també el regidor de Cultura, Pep Berga, per qui l’obertura de can Constans és “una gran aportació” als equipaments culturals de la ciutat. També va posar l’accent en el fet que Àmbit Sant Lluc dona aixopluc a creadors actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia