Art

L’art embelleix Girona

El festival d’art urbà Milestone deixa tres grans obres creades per dones i sobre dones, en tres barris de Girona, i es planteja residències artístiques més llargues

La setena edició del Festival d’Art Urbà Contemporani Milestone Project , que va tenir lloc de l’1 al 22 de setembre, ha deixat com a resultat tres obres de gran format en diferents barris de Girona, realitzades per tres dones artistes de renom internacional i amb la dona també com a protagonista, en una aposta clara de la direcció del festival perquè aquesta fos “l’edició més femenina” de la mostra, “després de comprovar que a les sis edicions anteriors la majoria d’artistes participants eren homes”.

Primer va ser la barcelonina Andrea Btoy la que, entre l’1 i el 9 de setembre, va fer un gran retrat de la mestra i activista política i sindical gironina Antònia Adroher (1913-2007) en una marquesina de fusta del carrer del Portal Nou, al costat del cinema Truffaut, al Barri Vell. Entre el 10 i el 17 de setembre, l’argentina Milu Correch va pintar una de les escenes de la llegenda de la bruixa de la Catedral, a la paret lateral del restaurant Can Roca, que tenen els pares dels germans Roca al barri de Taialà. Finalment, la també argentina Hyuro va plasmar la imatge d’un grup de dones –o una sola dona multiplicada– que fan el gest d’aplaudir, a la façana del número 59 de l’avinguda Sant Narcís. “Tres intervencions que han embellit tres racons de Girona per reconèixer i reivindicar el paper de la dona”, resumeixen els directors del festival, Xavier Masó i Nacho Moltó. “Els veïns estan molt contents amb aquestes tres obres, i això és el més important, perquè s’han fet per a les persones”, diu Masó. Com a projecte de futur, parla d’incentivar “residències artístiques d’un mes o un mes i mig en què els creadors també puguin realitzar obres pictòriques o escultòriques de petit format, per anar creant una col·lecció d’art urbà que quedi com a llegat per a la ciutat”. Sobre les dates del festival, Masó defensa que continuï fent-se al setembre, tot i la proposta municipal d’integrar-lo en la programació de Temps d’Art, al juny. “Igualment podem buscar vies de col·laboració amb Temps d’Art.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA