Cinema

Sitges guanya espectadors

El Festival de Sitges havia venut abans-d’ahir més de 62.000 entrades, un 2,8% més que l’any passat. El director del certamen, Àngel Sala, va avançar ahir aquestes xifres d’un any que es podia preveure més fluix que l’any passat. “No volíem una edició de trànsit, sinó una edició millor que la cinquantena, mantenint el nivell alt per ser la gran plataforma del cinema fantàstic mundial”, va comentar, satisfet, Àngel Sala.

La presència avui de Peter Weir i Ed Harris, i dissabte de M. Nigh Shyamalan i John Carpenter (que ofereix un concert) confirmen l’alt nivell dels convidats, que ha trobat resposta en el públic.

Àngel Sala va aprofitar també per avançar que el cartell de l’any que ve estarà dedicat a Mad Max, i que també s’homenatjaran Apocalypse now, Alien, el vuitè passatger i The warriors. Els quatre films es van estrenar el 1979 i celebraran 40 anys la pròxima edició. També se celebraran els vint anys d’Eyes wide shut.

Sergi López va passar ahir pel festival per presentar el seu primer treball en italià, Lazzaro felice, d’Alice Rohrwacher, que és una de les favorites per guanyar aquesta edició. “És curiós que aspirem a premis amb pel·lícules fantàstiques –va comentar en una entrevista a aquest diari–. És cert que té un punt d’aquest gènere, però no entra en el que és la pel·lícula icònica de Sitges. Té una fantasia, un misteri, una màgia, però molt lligats a una història molt real, arrelada a un fenomen social. És una pel·lícula política, però amb un to fantàstic.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda