Música

Fito Luri: cançons sense res precuinat

Encara no han passat dos anys des que va publicar el seu disc anterior, el colorista Planetes càlids, i el cantant i compositor reusenc Fito Luri ha decidit que era el moment de publicar una nova col·lecció de cançons, però ho ha fet “amb ganes de fer un canvi de direcció pel que fa al so”. El resultat es titula Cru i ha estat editat, com el seu predecessor, per Kasba Music .

Amb Pau Romero com a productor, Fito Luri ha donat forma a un disc que és cru perquè “no hi ha res precuinat, res preconcebut. És un disc natural, no manipulat ni adulterat, un treball molt honest i sincer”. Gràcies a Romero, que ara és també el guitarrista de la seva banda en directe, Luri ha aconseguit el seu objectiu: “Buscava que sonorament hi hagués espais per reposar, tant dins d’una mateixa cançó com entre una cançó i la següent.”

Aquest és ja el setè disc de Fito Luri, artista de llarga trajectòria que ha volgut presentar les cançons de Cru en un format tan a contracorrent com el d’un llibre d’aspecte sobri i elegant: un disseny que, en certa manera, reforça la part literària de les cançons, també escrites amb poc artifici. “Sempre baso les meves cançons en fets reals, coses que m’han passat a mi o que m’han explicat o que he vist, sempre lligades a algun aspecte emocional.” Un bon exemple d’aquesta descripció és el primer single i videoclip, Ser gota d’aigua .

El llibret del CD està il·lustrat amb una sèrie de fotos, una per cada cançó, que tenen un origen ben curiós. El cantant va fer una crida a través de les xarxes socials i en mitja hora ja tenia els fotògrafs voluntaris disposats a acceptar el repte: fer una foto inspirada només en la lletra d’una cançó, sense títol ni música. Una de les cançons, Sara, està inspirada en el cas real d’una nena refugiada que va perdre la seva família en un naufragi a la Mediterrània i en el llibret la lletra va acompanyada d’una imatge de la seva mirada, feta per la fotoperiodista Anna Surinyach.

Fito Luri actuarà el dia 1 de desembre a Riudoms , dins del Festival Accents. Aquesta vegada, ha deixat per al final la presentació del disc a casa: el concert a Reus tindrà lloc el 21 de setembre del 2019, al Teatre Bartrina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda