Arts escèniques

El procés és art

El Festival Loop s’avança amb dues propostes a l’Escenari Brossa que estan a mig camí del cine i la televisió i el teatre, per visualitzar que la producció també és creativa

El Festival de videoart Loop signa un acord de col·laboració amb l’Escenari Joan Brossa

El Festival Loop, que enguany s’ha endarrerit fins a aquest novembre, tindrà un pòrtic amb dues accions irrepetibles a l’Escenari Joan Brossa. El director artístic de la sala, Ferran Madico, que aposta perquè, en properes edicions, aquest tast guanyi més pes tant als escenaris com també a la Fundació Joan Brossa. Que a més d’aquests happenings, també s’hi pugui comptar com a lloc de debat i exposició. Madico aspira a fer que l’equipament sigui la plataforma dels nous llenguatges híbrids, seguint la petja de Brossa. Per què el Loop desembarca a l’escenari? Perquè, segons defensa la comissària de Screening Performances, Núria Gómez, la producció d’una obra d’art ja és, en si mateixa, art (perquè condiciona el resultat).

Per posar en pràctica la tesi, es presenten dos treballs. Per una banda, el 30 i 31 d’octubre es programarà Cielo TV, que es tracta de l’adaptació del llibre de David G. Torres, en versió escènica, amb la implicació de Marc Caelles. Pretén ser un retorn a uns programes de televisió dels anys vuitanta, una aportació festiva que ara ha desaparegut de la petita pantalla. Programes que van marcar una referència en el Nova York de la Factory Andy Warhol i que evocava una música i una llibertat sexual, avui inexistents a les graelles de televisió, “hi ha una certa utopia que ha quedat inacabada”, sentencia Torres.

Per la seva banda, a ...Disc!!! La diosa del tramp matará a la industria del... Isaki Lacuesta convida que el públic sigui “xafarder”, en paraules de l’actor Jordi Vilches; que pugui conèixer com es prepara un guió abans del rodatge. Aquest treball, que aprofita per mesurar la tensió entre la indústria cultural i la contracultura (el trap és un gènere marginal que esdevé mainstream gràcies a canals de difusió com el Youtube) es representarà dos cops: l’1 i el 2 de novembre. Trencaran amb totes les convencions clàssiques perquè, ja en el guió, tant Vilches com Bea Pelea interpretaran molts papers de l’auca, fins i tot intercanviant-se els papers. Disc!!! és una pel·lícula teatral. Ahir, Vilches no aclaria si el material es podria veure en alguna pel·lícula futura de Lacuesta. Perquè el procés de producció i d’aconseguir finançament d’una pel·lícula és molt més complex que aixecar una performance com aquesta.

El festival de videoart Loop canvia de dates, i també d’hotel. Ahir es va avançar que, a partir d’ara, es traslladen a l’hotel Almanac. I que es farà del 20 al 22 de novembre. El canvi de dates ve motivat per evitar coincidències amb programes similars internacionals. El 2017 van coincidir amb la Biennal de Venècia o la Documenta, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia