Música

El públic més exigent

La companyia Pels Més Menuts, que va debutar a l’últim Black Music Festival, estrena demà a l’Auditori de Girona un espectacle de nadales per als més petits

S’han programat tres funcions, amb el públic envoltant els músics, i la del matí està plena

“Els nadons no tenen estereotips ni saben res d’etiquetes musicals, i es troben en un moment de màxima audició i encuriosiment per tot allò que els envolta, també la música. Per tant, volem donar als més petits de la casa l’experiència d’un concert de qualitat, amb el màxim nivell d’exigència per part nostra”, explica Faló Garcia i Pellejà, director artístic –també veu i guitarra– de la companyia Pels Més Menuts , que va debutar el març passat al Black Music Festival amb un espectacle titulat Black Music pels més menuts, que va ser finalista de la categoria familiar en els últims Premis Arc de la Indústria Musical del Directe.

Pels Més Menuts estrena demà, diumenge, un espectacle a l’ Auditori de Girona : Nadales pels més menuts –normativament, “per als més menuts”, però aquí es juga amb el nom de la companyia, que aposta “pels nadons” com el públic “més exigent”–, del qual s’han programat tres funcions: a les 11.30 h, a les 16 h i a les 17.30 h. L’entrada costa 10 euros, tant per als grans com per als petits, i la sessió del matí ja està completa. L’espectacle està recomanat sobretot per a nens i nenes de 0 a 5 anys, però pot agradar també a la mainada més gran i, evidentment, als pares i mares o altres acompanyants. El públic i els artistes compartiran l’escenari de la sala gran de l’Auditori de Girona –220 persones com a aforament màxim–, on els assistents envoltaran completament els músics, amb els nens i nenes a primera fila.

A més de Faló Garcia, la companyia es completa amb Karol Green (veu i moviment), Adrià Bauzó (direcció musical, arranjaments i saxo baríton), Xavi Molina (clarinet), Pau Sánchez (acordió, flauta i saxo alt) i Andreu Vilar (vibràfon i percussió), als quals s’ha sumat en aquest espectacle la jove ballarina Jana Garcia. El repertori del concert estarà format per nadales tradicionals catalanes i anglosaxones, evitant els tòpics d’aquestes festes en l’escenografia i l’ambientació, i amb un acurat disseny de llums per crear les atmosferes més apropiades per a les diferents peces. I, evidentment, els músics portaran els clàssics nadalencs –alguns més coneguts que altres– al seu terreny: “En aquest nou espectacle es manté la personalitat de la companyia. Busquem moments d’improvisació i, sobretot, la participació de les famílies, que canten amb nosaltres i, quan acaben, tenen la sensació d’haver format part d’una gran big band.” Gràcies a la proximitat entre el públic i els artistes, els nens i nenes tenen l’oportunitat de veure i fins i tot tocar instruments que poques vegades estan al seu abast.

Després de presentar-lo a l’últim Mercat de la Música Viva de Vic, Black Music pels més menuts va ser triat per Red Escena per posar l’espectacle a l’abast de teatres i auditoris d’arreu de l’Estat, i en els propers mesos es presentarà en ciutats com ara Múrcia i Bilbao. Pels Més Menuts també ha gravat un disc , disponible en CD i a les plataformes digitals, amb les cançons i les històries de Black Music..., plantejat com un recorregut per la història de la música afroamericana. La companyia vol estrenar un nou espectacle el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia