Arts escèniques

Passions orientals

El Festival Pepe Sales celebra la bellesa afilada de l’obra de Yi Sang amb una gran gala en què la poesia es va encarnar en música, dansa, màgia o arts marcials

“La ploma és la meva darrera espasa.” Una imatge del poeta coreà Yi Sang (1910-1937) i aquesta frase seva rebien des de l’escenari els assistents que ahir a la nit van tornar a omplir, per dotzè any consecutiu, la gala central del Festival d’Art Independent Pepe Sales : el gran invent de l’equip de La Penyora per difondre entre un bon grapat de creadors actuals el llegat d’algun artista poc o gens conegut aquí, sovint també menyspreat en el lloc i el moment històric que li va tocar viure. Com Yi Sang.

La gala del Pepe Sales és tot un prodigi, perquè el talent, la imaginació i la bona predisposició de tots els que hi participen desinteressadament, a dalt, a baix i darrere de l’escenari, aconsegueixen suplir la falta de mitjans i crear una gran producció amb pocs mitjans. Els sospitosos habituals –Marcel Tomàs, Jordi Corominas, Fèlix Brunet, Jordi Fornells, els Bassal, la Bicha, Ovidi Llorente, la Izzy’s Band, etc.– tornen sempre amb noves idees, en alguns casos fent duets i altres col·laboracions artístiques que han nascut en el si del festival: un focus creatiu on conviuen la música, la dansa, el teatre, la màgia i la performance. Sempre hi ha alguna incorporació nova, com ha passat aquest any amb la presència destacada del mestre coreà d’arts marcials Kwang Sup Oh Moon. Cal recordar que el Pepe Sales ja va dedicar a Bolaño un combat de boxa.

Avui, el Pepe Sales continua al Truffaut (20 h) amb la projecció de curts inèdits d’Albert Serra, Xavier Pérez, Paco Cavero, David Ruiz, Anna Cañigueral, Lluís Valentí, Jordi Murillo i Joan Gol, Pep Santiago, Emmanuel Clemenceau, Paula Fabiana, Albert G. Melero, Albert Gisalló i la directora d’aquest festival dins del festival, Ester Bertran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia