Música

Lets per dos

Lets, el trio liderat pel cantant i guitarrista gironí Manel Casadevall, edita el disc doble ‘Welcome’ i el presenta avui en directe al Yeah!

Només un any després publicar el seu primer disc, Lets treu ara, ni més ni menys, un disc doble amb 21 cançons, Welcome, que el grup liderat pel guitarrista i cantant gironí Manel Casadevall presentarà aquesta nit en un concert a la sala Yeah! de Girona (23.30 h, 5 euros). A més del trio que completen el bateria Pepe Soler i el baixista Noel Martínez, avui Lets tindrà diversos convidats: les veus de Nuri Mancebo, Diana Español, Marta Alemany –totes tres, antigues components de la banda de funk i soul The Basement, com Casadevall– i Roger Alemany, i les guitarres de Gerard Brugués i Lluís Costa, a l’estudi del qual, el Soundclub de Salt, es va gravar aquest Welcome. Ja des del títol i la coberta del doble CD –una il·lustració de Marta Alemany, coautora del disseny del disc amb Marcin Swiostek– Welcome obre la porta a l’oient i el convida a gaudir d’un còctel molt personal fet amb ingredients clàssics com ara el rock, el soul i el funk, presentats en format de trio bàsic i poderós. En un parell de cançons del disc han col·laborat Alba Alsina (saxo tenor) i Pablo Martín (trombó). Els 21 temes del disc, 19 en anglès i dos en català –Sortir tu i Espiadimonis–, són composicions de Casadevall, que va arribar a l’estudi amb la intenció d’enregistrar un disc senzill, amb 13 o 14 temes, però durant el procés de gravació s’hi van anar afegint altres cançons. “Em feia la sensació que totes aquestes cançons havien d’anar juntes”, diu Casadevall. Per tant, va quedar clar que calia editar Welcome com un disc doble, amb 10 temes en un disc i 11 en l’altre. “El primer disc inclou temes més ‘empaquetats’ dins d’un concepte de rock-soul, mentre que en el segon disc s’hi pot trobar alguna raresa, per exemple un tema de sis minuts titulat Someway i alguna aproximació al rock alternatiu com ara Only lonely. En general, és un disc amb poca saturació i un so més net que dona molt de joc. També vam buscar una certa frescor i immediatesa, per això només vam fer mitja dotzena d’assajos abans d’entrar a gravar. Volia intentar captar les primeres impressions dels nous temes, tot i que al mateix temps he doblat algunes guitarres i hi ha més producció que en el primer disc”, argumenta Casadevall. Per realitzar el primer videoclip promocional del disc s’ha triat el tema Out of control. La idea és que, a partir d’avui, els dos discos de Leds ja estiguin disponibles en plataformes com ara Spotify. Lets també actuarà el 22 de febrer, amb Silverflame, a l’Ateneu Coma Cros, de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen