Música

Dins de la placenta

El grup vidrerenc de ‘punk-rock’ Illinoise publica el seu quart disc, ‘166’, que obre una nova etapa amb temes en català i que s’estrenarà en directe el dia 16 a Vidreres

Gairebé sis anys després del seu últim treball, Loop losers (2013), el grup vidrerenc de punk-rock Illinoise publica el seu quart disc, 166, editat en vinil pels segells Saltamarges, Ojalä Me Muera Recoords i Filferro Records –és el primer disc del grup en aquest format– i també disponible a les plataformes digitals.

166? És una variació desconeguda del número de la bèstia? No, l’explicació és més senzilla i també més tendra: 166 són les pulsacions per minut registrades en una ecografia de la filla del guitarrista Xevi Prat quan encara era un fetus. Una velocitat considerable, per entendre’ns –les pulsacions d’un adult es mouen entre les 60 i les 100– que podria ser una metàfora de la música d’ Illinoise , marcada generalment per l’acceleració. Però el títol del disc i la seva coberta, dissenyada pel bateria Àlex Alegre –aquest és un grup molt autogestionari–, simbolitzen la idea de l’embrió vivint ben a gust i tranquil a la placenta i preparant-se per sortir al món, on començaran els problemes.

Altres dos germans Alegre, Alfred (baix i veu; també amb els Vistalegre de Santi Garcia) i Xevi (guitarra i veu; també a Human Ashtray) i la cantant Nina Montesó completen la formació d’Illinoise des dels seus orígens, l’any 2003. “Sempre hem fet el que ens ha donat la gana amb total llibertat, de vegades millor i d’altres pitjor, però avançant cada dia, pas a pas”, expliquen en el seu Bandcamp, on hi ha tots els seus discos i els tres primers es poden descarregar gratuïtament. Volatilism-o (2008) i Killing metronom-o (2011) completen la discografia d’un grup que es mou, estilísticament parlant, “entre el post-hardcore i el noise”, i que fins ara havia utilitzat l’anglès com a única llengua a les seves gravacions. A 166, per primera vegada hi ha dos temes en català, Res pitjor, que obre el disc com un huracà, i Després de la mort, a la cara B. “Ho hem pogut fer més temes en català per falta de temps, però si tot va bé, el pròxim disc el farem íntegrament en català. És la nostra llengua materna i, a més, a l’escena underground la llengua mai no ha estat un problema, toquis on toquis”, diu l’Alfred. “En aquest disc hem fet temes més curts i senzills, sense donar tantes voltes a les cançons”, hi afegeix.

En el poc temps que els deixen les obligacions laborals i familiars, els membres d’Illinoise han gravat el disc als Trempol Studios de Xevi Alegre, que també n’ha assumit la mescla i la masterització. I la Nina ha realitzat el videoclip de la cançó Hiding Place. Autosuficiència.

Illinoise presentarà 166 el dissabte 16 de febrer al bar La Piscina de Vidreres (22 h, 5 euros). Després, entre altres concerts, tocaran al Bruixes i Maduixes d’Olot, el 6 d’abril, i a l’Atzavara de Sant Feliu de Guíxols, el 18 de maig. I probablement actuaran en el 10è Actitud Fest de Vidreres (18 a 21 de juliol), que organitza l’associació Soroll, impulsada en bona part pels membres d’Illinoise.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú