Arts escèniques

Canvi de direcció a Fira Mediterrània

Jordi Fosas (Olot, 1976) serà el nou director de la Fira Mediterrània, el festival estratègic de la cultura popular a Catalunya. Ho va acordar ahir la comissió de valoració del concurs, en què hi havia set candidatures. Fosas, director del Festival Ésdansa de les Preses i, fins aquest gener, president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny durant 23 anys reemplaça David Ibáñez, que ha estat director de Fira Mediterrània, les últimes set edicions, des del 2012. Fosas serà el director del 2019 al 2021, amb la possibilitat de renovar per dos anys més. La Fira Mediterrània s’organitza a Manresa en un cap de setmana llarg de la tardor des del 1998.

La Fira de Manresa ha anat pivotant per convertir-se, avui, en un punt de trobada d’artistes molt multidisciplinaris: es programen des de músiques del món fins a espectacles familiars, de circ, dansa i teatre. També es manté (habitualment en diumenge) per a la programació de les colles de cultura popular (des de bastoners fins a castellers). La mirada d’Ibáñez durant els darrers set anys ha estat la de transversalitzar al màxim les coproduccions i donar un abast molt ampli al significat de cultura popular (no només el folklòric, sinó també el social). En aquest sentit, s’han empeltat espectacles amb altres fires com pot ser la fira Tàrrega, el Trapezi o la Mostra d’Igualada. També, amb l’Ésdansa i el Sismògraf, per exemple, han impulsat el premi Delfí Colomé, en les tres darreres edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona