Música

SONS DEL MÓN

XAVIER CASTILLÓN

De Texas a Jamaica i Babilònia

El festival altempordanès Sons del Món té dues programacions diferenciades i complementàries: la dels concerts de gran format, que es concentra majoritàriament en els escenaris monumentals de la Ciutadella de Roses i la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries, i la de les actuacions de petit format, que tenen lloc en diferents cellers de la comarca. En els dos casos, la música i el vi es mariden i s’interpel·len en un interessant diàleg sensorial: en els concerts de Roses i Castelló, la sommelier Laura Masramon ha seleccionat diversos vins de la DO Empordà en funció del que li ha suggerit la música de cada artista o grup. Serà l’espectador/degustador qui haurà de dir si el maridatge és encertat.

El festival començarà el primer cap de setmana de juliol a Castelló amb els concerts de Ramon Mirabet i Luz Casal, que prepara un espectacle especial per al marc incomparable. Sense sortir del municipi, el divendres següent tindrà lloc, en plenes festes del Carme, l’actuació gratuïta de The Original Wailers a la platja d’Empuriabrava. Al Anderson, el líder de The Original Wailers, va ser el guitarrista de la banda de Bob Marley, en discos com ara Natty Dread (1974) i Rastaman vibration (1976). Una gran festa jamaicana.

Per la Ciutadella de Roses passaran dos grans noms de la música popular del segle XX: els escocesos Texas, que estan celebrant el 30è aniversari del seu primer disc, i Boney M, que ja fa un temps que commemoren el 40è aniversari de la seva irrupció a les discoteques de tot el món amb clàssics com ara Rivers of Babylon. Dels quatre membres originals queda la cantant Maizie Williams. Per Roses també passaran Oques Grasses, els colombians Morat i Rozalén, que tancarà el festival el dissabte 3 d’agost. Per a ella, la sommelier ha triat el vi Oriol rosat del celler Vinyes dels Aspres. En aquest mateix celler actuarà Quimi Portet, en format de trio, dins l’apartat més íntim del festival organitzat per Promo Arts Music i dirigit per Xavier Pascual. Roger Mas cantarà als Cellers d’en Guilla, de Delfià (Rabós d’Empordà), i Judit Neddermann ho farà al Celler Martín Faixó de Sa Perafita (Cadaqués).

Sons del Món
Del 5 de juliol al 3 d’agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia