Cinema

Un Sitges apocalíptic

La 52a edició del festival celebrarà a l’octubre els 40 anys de ‘Mad Max’

“El context del festival serà apocalíptic”, va avançar ahir Àngel Sala, director del Festival de Sitges, que se celebrarà entre el 3 i el 13 d’octubre i tindrà com a leitmotiv la pel·lícula Mad Max, estrenada fa 40 anys. També protagonitza el cartell d’aquesta edició (imatge de la dreta), que es va presentar ahir en una roda de premsa juntament amb la principal retrospectiva, relacionada també amb la pel·lícula australiana de ciència-ficció que va donar a conèixer Mel Gibson, Apocalypse domani, que recuperarà títols clau de l’exploitation italiana de finals dels 70 i dels 80, films de ciència-ficció de sèrie B que seguien l’estela d’èxits del cinema nord-americà.

“Als anys 80 els Estats Units vivien una època entre l’eufòria i l’apocalipsi”, va explicar ahir Àngel Sala, i va posar com a exemples títols com The Warriors, 1997: rescate en Nueva York o Alien, que també serà homenatjat a Sitges. “Era el final de la Guerra Freda, però Reagan va iniciar una cursa armamentista. Hi havia por de la destrucció, el caos i l’apocalipsi.” Tot això es reflecteix al cinema nord-americà i a l’exploitation produïda a Itàlia.

El director no va avançar títols de la programació oficial perquè la distribució i l’exhibició s’han accelerat i “moltes pel·lícules de festivals s’estrenen abans de Sitges; haurem d’esperar que passin Toronto i Venècia”. Àngel Sala considera que els fans del cinema fantàstic “hem passat de ser freaks a trending topics; ara està ben considerat per tots”. Posa com a exemple Parasite, la recentment guanyadora de la Palma d’Or del Festival de Canes, una pel·lícula fantàstica dirigida pel sud-coreà Bong Joon Ho, vell conegut de Sitges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà