Música

La reserva musical protegida

El Ressupó de Celrà celebra el desè aniversari consolidat com a cita ineludible de la música independent

Del 4 al 25 de juliol, actuaran noms com ara La Iaia, Tori Sparks i Enric Montesfusco

El Ressupó de Celrà celebra deu anys convertit en cita ineludible per als amants de la música independent a les comarques gironines. També, com els agrada destacar als seus organitzadors, que el Ressupó és una mena de reserva musical protegida, perquè sempre han apostat per conèixer revelacions de cada any.

I per a aquesta desena edició ja han anunciat l’actuació de noms com ara Davy Lyons, Marta Knight i Tori Sparks, amb propostes d’autèntic luxe com ara Enric Montefusco, La Iaia i Espaldamaceta. Enguany, també destaca una celebració especial amb tres artistes internacionals, com ara la del mult-instrumentista Max Garcia Conover (EUA), grups amb noves sonoritats experimentals com ara Escurçó i dues propostes gironines: Marta Pérez i Brave Coast Djs.

El tret de sortida d’aquest 10è aniversari, que tindrà lloc el dijous 4 de juliol, el donarà el cantautor irlandès Davy Lyons, una de les sorpreses d’aquesta darrera temporada i que és capaç d’hipnotitzar una pedra amb les seves cançons i que presenta Evidence, el seu debut. Una nit d’accent internacional que tancarà la catalano nord-americana Tori Sparks, que ha irromput com un dels talents més prometedors de la cançó rock.

La segona jornada, 11 de juliol, l’obrirà Marta Pérez, a duet amb Jordi Bastida, un dels grans guitarristes del nostre país, que presentaran Punctual, un disc de debut pop-rock ple de melodies enganxoses. Tot seguit, els tarragonins Espaldamaceta, presentant un nou treball que sembla que faci honor al seu moment actual: Millor que mai.

La tercera nit del festival, el 18 de juliol, obrirà foc Marta Knight, una de les revelacions emergents de l’any, per donar pas a un grup a què no li cal presentació: La Iaia. Tancarà la festa el terrabastall sonor d’Escurçó, que s’estrenaran com a primícia.

Aquesta edició la tancaran l’última nit, el 25 de juliol, els multiinstrumentistes Max Garcia Conover i Enric Montefusco, dos caps de cartell indiscutibles amb les seves respectives propostes de cançó d’autor i poesia personal, en convivència amb formes de músiques tradicionals, folklore popular, certs detalls cabareters i el seu inesborrable pòsit rock.

“Ara, toca mirar enrere. Des de Brave Coast estem molt contents de totes les actuacions que han passat pel festival i d’haver obert camí en el pop-rock independent fet a casa nostra amb un festival de petit o mitjà format que supera el miler de persones per edició. Haver programat artistes que, en primeres edicions (2009-2010), tenien l’afluència d’unes 30 persones de públic i veure com a partir del 2012 ja se superaven les 300-350 per jornada ens omple d’alegria i ens demostra una vegada més, que junts podem créixer”, declaren els responsables del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona