Música

Aplec als Ports

Pep Gimeno ‘Botifarra’, Ebri Knight, Xavi Sarrià i El Diluvi, principals atractius musicals del 41è Aplec dels Ports, que aquest any se celebra al petit poble d’Herbers

‘Al despoblament, ni aigua’, lema d’aquesta trobada lúdica i reivindicativa

Amb el lema Al despoblament, ni aigua, el tradicional Aplec dels Ports, que aquest any arriba a la 41a edició, se celebrarà del 26 al 28 de juliol a la petita població d’Herbers, a la comarca valenciana dels Ports. Els catalans Ebri Knight i els valencians Xavi Sarrià, Pep Gimeno Botifarra i El Diluvi són els principals atractius d’aquesta trobada lúdico-reivindicativa en què hi haurà més d’una vintena d’actuacions musicals a més de tallers, xerrades, caminades i actuacions teatrals i tradicionals, com ara les muixerangues.

Herbers és un dels pobles més petits dels País Valencià, amb una cinquantena d’habitants censats, i està situat al sector septentrional de la comarca dels Ports, al límit amb el Matarranya, en una zona muntanyenca. La població gran més propera és Morella, històrica capital de la comarca i pol comercial, cultural i turístic d’aquest racó del país a tocar de l’Aragó i el Principat. El poble ha acollit quatre vegades l’aplec, que es va celebrar per primer cop a Todolella l’any 1978.

La inauguració de la trobada d’aquest any serà el divendres a la nit i anirà a càrrec de La Xalera, acompanyats dels Gaiters del Forcall i Pena-roja. Tot seguit, a l’escenari Roca Mola actuaran Sakumbue, Azero, La Kinky Band i 3dePego.

L’organització ha previst dues zones d’acampada, una de familiar i una altra de general, i un aparcament, i muntarà diferents escenaris repartits per la població. Adverteixen, però, que no hi ha caixers i que la cobertura telefònica és limitada.

El dissabte 27 serà un dia farcit d’activitats i de música. Al matí hi haurà tallers i xerrades i un vermut musical amb els Tigres del Maestrat. A la tarda serà el torn del circ amb The Circus Show i Jacinto Sifón Fontana, de les Muixerangues de Vinaròs i de la Plana, i del teatre, amb la companyia Unaovarias i La Guitza. I, naturalment, de la música, en dos escenaris: al Barrank Rock, amb Eixam, Espardenyes, Mim, La Fulla Kaduka, Tito Pontet i Ràdio Rude, i al Roca Mola, amb Pupil·les, Los Draps, Ebri Knight i Insershow.

Diumenge, els qui no estiguin cansats podran participar en una caminada al Camí Vell de l’Ermita abans de menjar una paella monumental per agafar forces de nou per a les actuacions de la tarda. Pep Gimeno Botifarra, gran recuperador de les cançons tradicionals, serà el primer de pujar a l’escenaris. El seguirà Xavi Sarrià (ex-Obrint Pas) en acústic, abans que els alacantins d’El Diluvi cloguin l’aplec amb el seu folk que fa ballar a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia