Cinema

Llibre blanc del cine

Pere Sallent, nou membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català amb Elias, Bonnín, Cadena, Jaumandreu i Serna, escriu un codi d’èxit

Demà es preveuen 400 convidats a la Festa d’Estiu del Cinema, al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa

Avui al migdia, l’ Acadèmia del Cinema Català nomenarà sis nous membres d’honor a la Casa Alegre de Sagrera, a Terrassa. Són Hermann Bonnín, Jordi Cadena, Carme Elias, Elena Jaumandreu, Pere Sallent i Assumpta Serna. Ahir al matí, tots van agrair aquest reconeixement “inesperat” tot congratulant-se pel seu ofici dins del cinema. L’exhibidor Pere Sallent (impulsor de la reforma dels cines El Punt a Cerdanyola i dels Full Cinemes al Centre Comercial Splau de Cornellà de Llobregat), va explicar que està redactant una mena de llibre blanc del cinema, per incidir en un codi de bones pràctiques per superar el tràngol de l’exhibició, avui. És un treball que no li ha encarregat ningú i que té pensat cedir perquè es difonguin pels principals webs de cinema de tot el món.

Hermann Bonnín (exdirector de l’Institut del Teatre i també impulsor de l’Espai Brossa i del Centre Dramàtic de la Generalitat) rep la distinció per la seva contribució al cinema. Va debutar amb La senyora (1987). Rep la distinció al costat del director, guionista i productor Jordi Cadena, (“no estic en la culminació del meu cinema, sinó tornant a començar de nou”); l’actriu Carme Elias (“el més estimulant és sentir-te intensament viva emocionalment i intel·lectualment”); la muntadora admirada per Orson Welles, Elena Jaumandreu (“premia les meves ganes de fer bé la feina: el rellotge no existia”); l’exhibidor Pere Sallent (“un cinema és el que s’explica però també des d’on es veu, el com es veu té el seu valor”); i l’actriu Assumpta Serna que, tot i la seva llarga carrera a Madrid, també demana poder reincorporar-se a l’ofici a Catalunya, compartint preocupacions i buscant solucions artístiques i industrials conjuntament.

El nomenament dels membres d’honor (des del 2009, s’han destacat 56 figures) és l’avantsala de la Festa d’Estiu del Cinema Català de demà. Hi haurà més de 40 convidats als jardins del Parc Audiovisual de Catalunya, amb presència de noms com Neus Ballús, Marc Recha, Sílvia Quer, Aina Clotet, Elena Martín,Vicky Luengo o Cristina Brondo) des de les vuit del vespre a l’antic Hospital del Tòrax, a Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona